Pannukalaa ja vehnäolutsipulia
15 min

Nappaa talteen!
Sipuli saa vehnäoluesta oivan kumppanin. Monimutkaisia mausteita ei tarvita, kun korostetaan raaka-aineiden omia makuja.
| 800 g | vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa) |
| voita tai öljyä paistamiseen | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| Vehnäolutsipuli | |
|---|---|
| 4 - 5 kpl | sipulia |
| 4 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäolutta (esim. kukko vehnä) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
- 2.
Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.
- 4.
Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.
Pannukalaa ja vehnäolutsipulia
Sipuli saa vehnäoluesta oivan kumppanin. Monimutkaisia mausteita ei tarvita, kun korostetaan raaka-aineiden omia makuja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa) |
| voita tai öljyä paistamiseen | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Vehnäolutsipuli | |
| 4 - 5 kpl | sipulia |
| 4 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 2 dl | vehnäolutta (esim. kukko vehnä) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
Määrä Ainesosa 4 - 5 kpl sipulia - 2
Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 2 dl vehnäolutta (esim. kukko vehnä) 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 3
Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 800 g vaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa) - 4
Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa voita tai öljyä paistamiseen suolaa mustapippuria - 5
Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.
Ravintosisältö
370
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
370
Energiaa kcal
1547
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita tai öljyä paistamiseen, Suolaa, Mustapippuria, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























