Pannukalaa ja vehnäolutsipulia

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Sipuli saa vehnäoluesta oivan kumppanin. Monimutkaisia mausteita ei tarvita, kun korostetaan raaka-aineiden omia makuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gvaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa)
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Vehnäolutsipuli

4 - 5 kplsipulia
4 rkloliivi- tai rypsiöljyä
2 dlvehnäolutta (esim. kukko vehnä)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.

    MääräAinesosa
    4 - 5 kplsipulia
  2. 2

    Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    4 rkloliivi- tai rypsiöljyä
    2 dlvehnäolutta (esim. kukko vehnä)
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.

    MääräAinesosa
    800 gvaaleaa kalaa (esim. ahventa, kuhaa, siikaa)
  4. 4

    Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    voita tai öljyä paistamiseen
    suolaa
    mustapippuria
  5. 5

    Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita tai öljyä paistamiseen, Suolaa, Mustapippuria, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
31.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä