Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
Kuumenna suuri paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää sipulit ja paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sipulien hautuessa käsittele kala. Poista ruodot ja leikkaa fileet annospaloiksi.
Paista toisella pannulla kalapalat voissa tai öljyssä, pääosin nahkapuolelta. Kun nahka on paahtunut rapeaksi, käännä palat ja paista noin 30 sekuntia lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa sipulipaistos ja kala perunamuusin, lohkoperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1489
18,0 g
1,8 g
3,0 g
3,0 g
0,8 g
41,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voita tai öljyä paistamiseen,
Suolaa,
Mustapippuria,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli