Panzanella-salaatti

Leipäkrutongit viimeistelevät panzanella-salaatin. Kuutioi kuivahtanut leipä ja paista kuutiot pannulla öljyssä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpaksua viipaletta maalaisleipää
2 rkloliiviöljyä
4 - 6 kpl(luumu)tomaattia
1/2 kplkurkkua
1 kplpunasipuli
50 gmustia oliiveja
1 kplmozzarellapallo

Kastike

4 rkloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 kplmurskattu valkosipulinkynsi
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
tuoreita basilikan lehtiä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi paloiksi ja paista palat rapeiksi öljyssä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku paloiksi. Suikaloi punasipuli. Revi mozzarella paloiksi. Sekoita kastike.

    Pane salaattiainekset kulhoon. Kaada panzanellan päälle kastike ja anna maustua jonkin aikaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Murskattu valkosipulinkynsi, 1 tl Oreganoa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Tuoreita basilikan lehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä