Paprika-kuskussalaatti

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlkuskusia
5 dlkasvislientä
1 kplpunainen ja keltainen paprika
2 kpltomaattia
3 - 4 kplkevätsipulin vartta
2 dlhienonnettua persiljaa
1 dlmustia oliiveja

Kastike:

1 kplsitruunan mehu
2 tlvalkoviinietikkaa
1 tlsinappia
1/2 tlsuolaa
3 rkloliiviöljyä
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kaada kuskusin päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kulho kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaisiksi. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda paprikoita 225 asteissa uunissa grillivastusten alla kuoripinta ylöspäin, kunnes pinta alkaa kupruilla ja mustua. Nosta paprikat uunista ja anna jäähtyä peiteltynä. Kuori paprikat ja pilko ne annospaloiksi. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää ne paprikapalojen, hienonnetun kevätsipulin, persiljasilpun sekä oliivien kanssa kuskus joukkoon. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet ja lisää sekoittaen salaattiin.06.05

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä