Papu-minestronekeitto ja pistoutahna - Yhteishyvä

Papu-minestronekeitto ja pistoutahna

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Palsternakka
3 kpl
Porkkanaa
1 1/2 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
(à n. 400 g) säilöttyjä papuja tai kikherneitä
1 dl
Pienikuviollista pastaa
Rouhittua mustapippuria

PISTOU

1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Kuorittuja manteleita
1/2 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvikset, liemikuutio ja suola. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää valutetut säilykepavut ja pasta. Keitä vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.Valmista keiton kypsyessä pistou. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä ne tehosilppuriin. Lisää suola, revityt basilikanlehdet ja mantelit. Pyöräytä karkeaksi. Lisää öljy ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pistou-keiton kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.9.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa