Papu-minestronekeitto ja pistoutahna

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplpalsternakka
3 kplporkkanaa
1 1/2 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1/2 tlsuolaa
2 kpl(à n. 400 g) säilöttyjä papuja tai kikherneitä
1 dlpienikuviollista pastaa
rouhittua mustapippuria

Pistou

1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
suolaa
1/2 kplruukkua basilikaa
1/2 dlkuorittuja manteleita
1/2 dlkylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvikset, liemikuutio ja suola. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää valutetut säilykepavut ja pasta. Keitä vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.Valmista keiton kypsyessä pistou. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Siirrä ne tehosilppuriin. Lisää suola, revityt basilikanlehdet ja mantelit. Pyöräytä karkeaksi. Lisää öljy ja pyöräytä tahnaksi. Tarjoa pistou-keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä