Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papu-pekonipihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Papuja ja pekonia sisältävät texmex-makuiset pihvit täyttävät ja maittavat. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Ainekset

1 kpl
(140 g) pekonia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 /240 g) kidneypapuja suolaliemessä
1 kpl
(285 /175 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
Suolaa
Mustapippuria

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Saksi tai pilko pekonit pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda pekoni rapeaksi kuivalla pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulit. Kääntele hetki.

Siirrä seos monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Huuhtele ja valuta pavut ja herneet hyvin. Lisää koneeseen munien ja mausteiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.

Taputtele massasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista öljyssä tavallisella tai ohukaispannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

81

337

3,8 g

1,0 g

4,0 g

0,5 g

1,8 g

6,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Suolaa,

Mustapippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli