Papu-pekonipihvit

Papuja ja pekonia sisältävät texmex-makuiset pihvit täyttävät ja maittavat. Tarjoa esimerkiksi salaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(140 g) pekonia
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(400 /240 g) kidneypapuja suolaliemessä
1 kpl(285 /175 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 kplkananmunaa
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
suolaa
mustapippuria

Paistamiseen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Saksi tai pilko pekonit pieniksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda pekoni rapeaksi kuivalla pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulit. Kääntele hetki.

    Siirrä seos monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Huuhtele ja valuta pavut ja herneet hyvin. Lisää koneeseen munien ja mausteiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.

    Taputtele massasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista öljyssä tavallisella tai ohukaispannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Suolaa, Mustapippuria, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä