Papumunakas
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pussi (200 g) vihreitä papuja paloina |
| 2 tl | öljyä |
| 5 kpl | munaa |
| 5 rkl | vettä tai maitoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kirveliä |
| 1/4 tl | rouhittua valkopippuria |
- 1.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen jäiset pavut. Paista papuja pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä ne syrjään. Riko munien rakenne rikki kulhossa papujen paistuessa. Lisää neste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasseos pannulle ja sekoita hetken lastalla reunoista sisäänpäin vedellen. Ripottele munakkaan pinnalle puolet paistetuista pavuista. Paista munakasta miedolla lämmöllä sen verran, että se juuri ja juuri on hyytynyt ja pohjasta kypsynyt. Valuta munakas lautaselle ja tarjoile lisänä paistettuja papuja sekä tuoretta leipää.
Papumunakas
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pussi (200 g) vihreitä papuja paloina |
| 2 tl | öljyä |
| 5 kpl | munaa |
| 5 rkl | vettä tai maitoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kirveliä |
| 1/4 tl | rouhittua valkopippuria |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen jäiset pavut. Paista papuja pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä ne syrjään. Riko munien rakenne rikki kulhossa papujen paistuessa. Lisää neste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasseos pannulle ja sekoita hetken lastalla reunoista sisäänpäin vedellen. Ripottele munakkaan pinnalle puolet paistetuista pavuista. Paista munakasta miedolla lämmöllä sen verran, että se juuri ja juuri on hyytynyt ja pohjasta kypsynyt. Valuta munakas lautaselle ja tarjoile lisänä paistettuja papuja sekä tuoretta leipää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























