Parsa-rucolapiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin. Pikantti rucola sopii hienosti tankoparsan makupariksi.
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | kermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
- 2.
Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
- 3.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
- 4.
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
- 5.
Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Parsa-rucolapiirakka
Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin. Pikantti rucola sopii hienosti tankoparsan makupariksi.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | kermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
- 2
Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 3 dl vehnäjauhoja 50 g (1 dl) juustoraastetta 2 rkl kylmää vettä - 3
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa - 4
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku rucolaa 150 g ranskankermaa 1 dl kermaa 2 kpl kananmunaa 1 tl kuivattua timjamia 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 100 g (2 dl) juustoraastetta - 5
Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Ravintosisältö
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























