Parsa-rucolapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-rucolapiirakka

???
Annokset
12
Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juustoraastetta
2 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 dl
Maitoa tai kermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, maito tai kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.5.2016
Muokattu: 27.10.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g158 g
Proteiinia4 g50 g
Rasvaa11 g128 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj702 8428
Energiaa kcal168 2014

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Juustoraastetta

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • Ruukku rucolaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g158 g
Proteiinia4 g50 g
Rasvaa11 g128 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj702 8428
Energiaa kcal168 2014

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Juustoraastetta

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • Ruukku rucolaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.