Parsa-rucolapiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min

Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin. Pikantti rucola sopii hienosti tankoparsan makupariksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

100 gvoita tai margariinia
3 dlvehnäjauhoja
50 g(1 dl) juustoraastetta
2 rklkylmää vettä

Täyte

250 gvihreää parsaa
1 kplruukku rucolaa
150 granskankermaa
1 dlkermaa
2 kplkananmunaa
1 tlkuivattua timjamia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

  2. 2

    Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    3 dlvehnäjauhoja
    50 g(1 dl) juustoraastetta
    2 rklkylmää vettä
  3. 3

    Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää parsaa
  4. 4

    Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku rucolaa
    150 granskankermaa
    1 dlkermaa
    2 kplkananmunaa
    1 tlkuivattua timjamia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    100 g(2 dl) juustoraastetta
  5. 5

    Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 4.11.2025

Samankaltaisia reseptejä