Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parsa-rucolapiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Ruokaisa parsa-rucolapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin arjen iltapalaksikin.

Ainekset

taikina

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Juustoraastetta
2 rkl
Kylmää vettä

täyte

250 g
Vihreää parsaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 dl
Maitoa tai kermaa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta taikina kylmään täytteen teon ajaksi.
Huuhtele parsat ja poista tyvestä muutaman sentin puumainen kova osa. Kuori parsanvarret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Paloittele parsat ja säästä nuppuosat. Keitä parsapaloja muutama minuutti vähässä vedessä. Valuta.
Hienonna rucola. Sekoita ranskankerma, maito tai kerma ja munat sekä mausteet. Lisää joukkoon juustoraaste, hienonnettu rucola ja parsanpalat. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsannuput.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.5.2016
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

168

702

10,7 g

6,4 g

13,2 g

1,3 g

1,3 g

4,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta,

2 rkl Kylmää vettä,

Ruukku rucolaa,

1 tl Timjamia,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli