Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsahodarit

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Parsat yllättävät hot dogin täytteenä. Annoksen kruunaa mehevä munakokkeli.

Ainekset

10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
250 g
Vihreää parsaa

Munakokkeli

5 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa
Suolaa
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta

Paistamiseen

Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä.
Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.
Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Katso myös: Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

610

7,8 g

3,9 g

11,6 g

1,6 g

1,9 g

6,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1,5 dl Parmesaaniraastetta,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli