Parsahodarit

Arvostele resepti
12 Kappaletta

15 min

Vihreä parsa yllättää hot dogin täytteenä, ja annoksen kruunaa parmesaanilla maustettu munakokkeli. Helpot parsa-munakokkelihodarit sopivat tarjolle esimerkiksi rennolle kevätbrunssille tai vappulounaalle.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kpl(2 pkt) pientä hot dog -sämpylää
250 gvihreää parsaa

Munakokkeli

5 kplkananmunaa
1 dlruokakermaa
1/4 tlsuolaa
75 g(1,5 dl) parmesaaniraastetta

Paistamiseen ja parsoihin

voita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää parsaa
    voita
  2. 2

    Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.

    MääräAinesosa
    75 g(1,5 dl) parmesaaniraastetta
    1/4 tlsuolaa
    1 dlruokakermaa
    5 kplkananmunaa
  3. 3

    Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

    MääräAinesosa
    12 kpl(2 pkt) pientä hot dog -sämpylää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä