Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsahodarit

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Vihreä parsa yllättää hot dogin täytteenä, ja annoksen kruunaa mehevä munakokkeli. Helpot parsa-munakokkelihodarit sopivat tarjolle esimerkiksi rennolle kevätbrunssille tai vappulounaalle.

Ainekset

10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
250 g
Vihreää parsaa

Munakokkeli

5 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa
1/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta

Paistamiseen ja parsoihin

Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.

250 g
Vihreää parsaa
Voita
2

Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.

1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Kermaa
5 kpl
Kananmunaa
3

Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

610

7,8 g

3,9 g

11,6 g

1,6 g

1,9 g

6,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Parmesaaniraastetta,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli