Parsahodarit | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsahodarit

Parsahodarit

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Parsat yllättävät hot dogin täytteenä. Annoksen kruunaa mehevä munakokkeli.

Ainekset

10 kpl
Pientä hot dog -sämpylää
250 g
Vihreää parsaa

munakokkeli

5 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa
Suolaa
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta

paistamiseen

Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä.
Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.
Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Katso myös: Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 4.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

610

146

7,8 g

3,9 g

11,6 g

1,6 g

1,9 g

6,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1,5 dl Parmesaaniraastetta,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli