Parsahodarit
15 min

Nappaa talteen!
Vihreä parsa yllättää hot dogin täytteenä, ja annoksen kruunaa parmesaanilla maustettu munakokkeli. Helpot parsa-munakokkelihodarit sopivat tarjolle esimerkiksi rennolle kevätbrunssille tai vappulounaalle.
| 12 kpl | (2 pkt) pientä hot dog -sämpylää |
| 250 g | vihreää parsaa |
| Munakokkeli | |
|---|---|
| 5 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 75 g | (1,5 dl) parmesaaniraastetta |
| Paistamiseen ja parsoihin | |
| voita | |
- 1.
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.
- 2.
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.
- 3.
Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Parsahodarit
Vihreä parsa yllättää hot dogin täytteenä, ja annoksen kruunaa parmesaanilla maustettu munakokkeli. Helpot parsa-munakokkelihodarit sopivat tarjolle esimerkiksi rennolle kevätbrunssille tai vappulounaalle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | (2 pkt) pientä hot dog -sämpylää |
| 250 g | vihreää parsaa |
Munakokkeli | |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 75 g | (1,5 dl) parmesaaniraastetta |
Paistamiseen ja parsoihin | |
| voita | |
Valmistus
- 1
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä. Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa voita - 2
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.
Määrä Ainesosa 75 g (1,5 dl) parmesaaniraastetta 1/4 tl suolaa 1 dl ruokakermaa 5 kpl kananmunaa - 3
Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Määrä Ainesosa 12 kpl (2 pkt) pientä hot dog -sämpylää
Ravintosisältö
133
Energiaa kcal
557
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,4 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
133
Energiaa kcal
557
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,4 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























