Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä puumainen, kova osa pois. Kuori varret nupun alta, latvasta tyveen päin liikkuvateräisellä kuorimaveitsellä.
Kiehauta paistokasarissa noin litra vettä. Keitä parsoja kannen alla muutama minuutti. Kaada vesi pois. Kääntele parsoihin nokare voita. Nosta syrjään, pidä lämpimänä foliossa.
Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kerma ja suola. Sulata pannulla nokare rasvaa ja kaada päälle muna-kermaseos. Anna kypsyä hetki miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoittaen. Ripottele joukkoon suurin osa parmesaaniraasteesta, sekoita ja kypsennä kostean kiinteäksi.
Paahda halkaistut sämpylät. Aseta väliin munakokkelia ja parsaa, ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Katso myös: Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
610
146
7,8 g
3,9 g
11,6 g
1,6 g
1,9 g
6,4 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
1,5 dl Parmesaaniraastetta,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli