Parsakaali-fetapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaali-fetapiirakka

Parsakaali-fetapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

100 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunasosehiutaleita
40 g
(1 dl) juustoraastetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 dl
vettä

täyte

300 g
(1 kpl) parsakaalia
8 - 10 kpl
kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

100 g
margariinia
1 dl
perunasosehiutaleita
1 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
40 g
(1 dl) juustoraastetta
2

Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

300 g
(1 kpl) parsakaalia
1/2 tl
suolaa
3

Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.

8 - 10 kpl
kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.

Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

917

219

11,4 g

4,8 g

19,1 g

4,2 g

2,9 g

7,6 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli