Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-fetapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.

Ainekset

Pohja

100 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunasosehiutaleita
40 g
(1 dl) juustoraastetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 dl
vettä

Täyte

300 g
(1 kpl) parsakaalia
200 g
(8-10 kpl) kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

100 g
margariinia
1 dl
perunasosehiutaleita
1 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
40 g
(1 dl) juustoraastetta
2

Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

300 g
(1 kpl) parsakaalia
1/2 tl
suolaa
3

Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.

200 g
(8-10 kpl) kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.

Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.6.2010
|
Muokattu: 9.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

244

1020

15,3 g

7,3 g

17,2 g

2,6 g

2,1 g

7,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli