Parsakaali-fetapiirakka

arvosana4/5

(15)arviota
10 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunasosehiutaleita
40 g(1 dl) juustoraastetta
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 dlvettä

Täyte

300 gparsakaalia
200 gkirsikkatomaattia
50 gfetajuustoa
40 g(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 kplkananmuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlperunasosehiutaleita
    1 dlvettä
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 tlleivinjauhetta
    40 g(1 dl) juustoraastetta
  2. 2

    Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    300 gparsakaalia
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    200 gkirsikkatomaattia
    50 gfetajuustoa
    40 g(1 dl) emmentaljuustoraastetta
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1 kplkananmuna
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.

Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä