Parsakaali-fetapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-fetapiirakka

Parsakaali-fetapiirakka
Annokset
10
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunasosehiutaleita
40 g
(1 dl) juustoraastetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 dl
vettä

TÄYTE

300 g
(1 kpl) parsakaalia
8 - 10 kpl
kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Näin teet

1

Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

100 g
margariinia
1 dl
perunasosehiutaleita
1 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
40 g
(1 dl) juustoraastetta
2

Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.

300 g
(1 kpl) parsakaalia
1/2 tl
suolaa
3

Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.

8 - 10 kpl
kirsikkatomaattia
50 g
feta- tai salaattijuustoa
40 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 9.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj917 9165
Energiaa kcal219 2189
Rasvaa11.4 g114.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa4.8 g48.0 g
Hiilihydraatteja19.1 g191.0 g
Sokereita4.2 g42.0 g
Kuituja2.9 g29.0 g
Proteiinia7.6 g76.0 g
Suolaa1.4 g14.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj917 9165
Energiaa kcal219 2189
Rasvaa11.4 g114.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa4.8 g48.0 g
Hiilihydraatteja19.1 g191.0 g
Sokereita4.2 g42.0 g
Kuituja2.9 g29.0 g
Proteiinia7.6 g76.0 g
Suolaa1.4 g14.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.