Parsakaali-fetapiirakka
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunasosehiutaleita |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
| Täyte | |
| 300 g | parsakaalia |
| 200 g | kirsikkatomaattia |
| 50 g | fetajuustoa |
| 40 g | (1 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 2.
Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
- 3.
Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.
- 4.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.
Parsakaali-fetapiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Kahden juuston kasvispiirakassa ihastuttavat rapsakka parsakaali, makeat kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto. Mehevän pohjan salaisuus ovat perunasosehiutaleet.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunasosehiutaleita |
| 40 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
Täyte | |
| 300 g | parsakaalia |
| 200 g | kirsikkatomaattia |
| 50 g | fetajuustoa |
| 40 g | (1 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata margariini. Sekoita kaikki pohjan ainekset. Anna turvota muutama minuutti. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl perunasosehiutaleita 1 dl vettä 2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 40 g (1 dl) juustoraastetta - 2
Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa isot kukinnot muutamaan osaan. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 300 g parsakaalia 1/2 tl suolaa - 3
Levitä parsakaalit ja tomaatit piiraspohjalle. Murenna feta, levitä se ja emmentalraaste kasvisten päälle. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet kulhossa ja valuta seos vuokaan.
Määrä Ainesosa 200 g kirsikkatomaattia 50 g fetajuustoa 40 g (1 dl) emmentaljuustoraastetta 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 kpl kananmuna 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 4
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan tummemman pinnan, paista sitä uunin keskitasolla vielä noin 5 minuuttia.
Vinkki: Gluteenittoman piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Ravintosisältö
244
Energiaa kcal
1020
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
244
Energiaa kcal
1020
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























