Parsakaali-kuskussalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsakaali-kuskussalaatti

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Parsakaalia
2 dl
Kuskussuurimoita
2 dl
Kasvislientä
200 g
Vihreitä papuja paloina (pakaste)
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 kpl
Ruukku hienonnettua persiljaa
3 rkl
Hienonnettuja vihreitä oliiveja

Näin teet

1

Huuhtele parsakaali ja paloittele varren kanssa pieniksi paloiksi. Kypsennä parsakaaleja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Mittaa kuskus laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kannella ja anna seistä 5 minuuttia. Nosta pakastepavut kuumalle paistinpannulle ja paista kunnes kosteus haihtuu. Lisää joukkoon öljy ja raastettu sitruunan kuori ja kääntele sekaisin. Sekoita kuskus haarukalla irtonaiseksi ja kaada joukkoon lämmin papuseos, parsakaalit, sitruunamehu, persilja ja oliivit. Kääntele ainekset kevyesti nostellen sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista.

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
Muokattu: 15.5.2019