Parsamunakas - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsamunakas

Annokset
2
Ruokavalio
Kuohkean munakkaan salaisuus on reipas vatkaus – ja tilkka kermaa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Vihreää parsaa
1 l
Vettä + 1 tl suolaa
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Kermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
Rypsiöljyä tai voita

Näin teet

1

Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Jätä nuppuosat 5 cm:n pituisiksi ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä parsoja suolavedessä 5–7 minuuttia. Parsa on sopivan kypsä, kun se tuntuu haarukalla pistettäessä napakalta. Nosta parsat reikäkauhalla lautaselle.

Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi. Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla. Kun voi kuohuu, laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle. Anna hyytyä hetki. Työnnä lastalla koloja munakkaaseen niin, että löysä seos valuu koloihin. Asettele parsat pehmeän munakkaan pinnalle. Kun munakas on lähes on lähes kokonaan hyytynyt, taita se paistinlastalla. Puolita ja tarjoa heti.

Resepti
Prisca Leclerc
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g5 g
Proteiinia16 g31 g
Rasvaa23 g45 g
Kuituja2 g3 g
Energiaa kj1139 2278
Energiaa kcal272 544

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä + 1 tl suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g5 g
Proteiinia16 g31 g
Rasvaa23 g45 g
Kuituja2 g3 g
Energiaa kj1139 2278
Energiaa kcal272 544

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä + 1 tl suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Prisca Leclerc
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.