Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsamunakas

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kuohkean munakkaan salaisuus on reipas vatkaus – ja tilkka kermaa.

Ainekset

5 kpl
Vihreää parsaa
1 l
Vettä + 1 tl suolaa
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Kermaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1/2 rkl
Rypsiöljyä tai voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsat ja poista puumaiset tyvet. Jätä nuppuosat 5 cm:n pituisiksi ja leikkaa varret 2 cm:n paloiksi. Keitä parsoja suolavedessä 5–7 minuuttia. Parsa on sopivan kypsä, kun se tuntuu haarukalla pistettäessä napakalta. Nosta parsat reikäkauhalla lautaselle.

Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi. Kuumenna öljy tai sulata voi pannulla. Kun voi kuohuu, laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle. Anna hyytyä hetki. Työnnä lastalla koloja munakkaaseen niin, että löysä seos valuu koloihin. Asettele parsat pehmeän munakkaan pinnalle. Kun munakas on lähes on lähes kokonaan hyytynyt, taita se paistinlastalla. Puolita ja tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1139

22,5 g

8,5 g

2,5 g

2,0 g

1,5 g

15,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä + 1 tl suolaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli