Pekonilihapullat
15 min

Nappaa talteen!
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | (140 g) pekonia |
| 2 tl | oreganoa |
- 1.
Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Hienonna pekoni. Sekoita se oreganon kanssa taikinaan.
Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 1 kpl | (140 g) pekonia |
| 2 tl | oreganoa |
Valmistus
- 1
Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Hienonna pekoni. Sekoita se oreganon kanssa taikinaan.
Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 2 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























