Pekonilihapullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pekonilihapullat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

1 kpl
(140 g) pekonia
2 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Hienonna pekoni. Sekoita se oreganon kanssa taikinaan.

Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1491

356

28,0 g

10,3 g

4,8 g

0,3 g

0,5 g

20,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

2 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli