Pekonilihapullat

arvosana2/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlvettä
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
1 rklöljyä
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 kpl(140 g) pekonia
2 tloreganoa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Hienonna pekoni. Sekoita se oreganon kanssa taikinaan.

    Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia tai paista rasvassa pannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 2 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä