Perinteinen mustikkakukko - Yhteishyvä

Perinteinen mustikkakukko

mustikkakukko
Annokset
4
Ruiskuoreen leivottavan mustikkakukon kanssa maistuu jäätelö.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 1/2 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

1/2 - 1 l
Mustikoita
1 rkl
Perunajauhoja
1/2 - 1 dl
Sokeria

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri ja levitä marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina marjojen päälle jauhotetuin sormin. Pistele taikinaa sieltä täältä. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa jäätelön kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa