Perinteinen mustikkakukko

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mustikkakukko eli rättänä on alun perin savolainen perinneherkku, jonka rukiinen kuori kätkee sisäänsä reilusti mustikoita. Tarjoa makea kukko vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 gmargariinia
1 3/4 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlruisjauhoja
1 tlleivinjauhetta
700 g(1 l) mustikoita
1 rklperunajauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja 1 dl sokeria. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.

    MääräAinesosa
    125 gmargariinia
    1 3/4 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    3 dlruisjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Yhdistä mustikat, perunajauho ja loppu (¾ dl) sokeri. Kaada marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina jauhotetuin sormin marjojen päälle. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

    MääräAinesosa
    1 rklperunajauhoja
    700 g(1 l) mustikoita
  3. 3

    Kypsennä mustikkakukkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit valmistaa kukon myös pakastemustikoista. Käytä täytteeseen tällöin 2 rkl perunajauhoja ja 1 dl sokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä