Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen mustikkakukko

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mustikkakukko eli rättänä on alun perin savolainen perinneherkku, jonka rukiinen kuori kätkee sisäänsä reilusti mustikoita. Tarjoa makea kukko vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainekset

125 g
Margariinia
1 3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 l
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja 1 dl sokeria. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.

125 g
Margariinia
1 3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Yhdistä mustikat, perunajauho ja loppu (¾ dl) sokeri. Kaada marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina jauhotetuin sormin marjojen päälle. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

1 rkl
perunajauhoja
1 l
mustikoita
3

Kypsennä mustikkakukkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Voit valmistaa kukon myös pakastemustikoista. Käytä täytteeseen tällöin 2 rkl perunajauhoja ja 1 dl sokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

528

2209

16,0 g

4,8 g

80,5 g

50,8 g

10,8 g

7,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli