Perinteinen mustikkakukko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen mustikkakukko

Perinteinen mustikkakukko
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Mustikkakukko eli rättänä on alun perin savolainen perinneherkku, jonka rukiinen kuori kätkee sisäänsä reilusti mustikoita. Tarjoa makea kukko vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Margariinia
1 3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 l
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja

Vinkki: Voit valmistaa kukon myös pakastemustikoista. Käytä täytteeseen tällöin 2 rkl perunajauhoja ja 1 dl sokeria.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja 1 dl sokeria. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.

125 g
Margariinia
1 3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Yhdistä mustikat, perunajauho ja loppu (¾ dl) sokeri. Kaada marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina jauhotetuin sormin marjojen päälle. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

1 rkl
perunajauhoja
1 l
mustikoita
3

Kypsennä mustikkakukkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 5.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja81 g322 g
Proteiinia7 g29 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja11 g43 g
Energiaa kj2209 8836
Energiaa kcal528 2112

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja81 g322 g
Proteiinia7 g29 g
Rasvaa16 g64 g
Kuituja11 g43 g
Energiaa kj2209 8836
Energiaa kcal528 2112
Resepti
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.