Persimoni-kardemummapaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-kardemummapaistos resepti

Persimoni-kardemummapaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Persimonista valmistat maistuvan jälkiruoan tai välipalan. Persimon sopii hyvin reseptin pistaasipähkinöiden ja vaniljajäätelön kera.

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
(n. 200 g) persimonia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
Kuumaa vettä
1/2 kpl
Vaniljatankoa
1/2 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Kardemummaa
2 rkl
Voita

lisäksi

1/2 dl
Pistaasipähkinöitä

lisäksi

1 kpl
Vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.

Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.

Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

489

117

7,5 g

3,0 g

10,3 g

10,3 g

0,7 g

1,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Kuumaa vettä,

Vaniljatankoa,

0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli