Persimoni-kardemummapaistos

Persimonista valmistat maistuvan jälkiruoan tai välipalan. Persimon sopii hyvin reseptin pistaasipähkinöiden ja vaniljajäätelön kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kpl(n. 200 g) persimonia
3 rklhunajaa
2 rklkuumaa vettä
1/2 kplvaniljatankoa
1/2 kpllimetin mehu
1/2 tlkardemummaa
2 rklvoita

Lisäksi

1/2 dlpistaasipähkinöitä

Lisäksi

1 kplvaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.

    Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.

    Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kuumaa vettä, Vaniljatankoa, 0,5 tl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä