Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.
Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.
Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
117
489
7,5 g
3,0 g
10,3 g
10,3 g
0,7 g
1,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Kuumaa vettä,
Vaniljatankoa,
0,5 tl Kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli