Peruna-makkaravuoka

arvosana5/5

(4)arviota
5 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Peruna-makkaravuoka on helposti ja nopeasti valmistuva arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Pintaa koristavat tomaatit tuovat sopivasti raikkautta täyteläiselle vuokaruoalle.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
580 glenkkimakkaraa
750 g(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
250 g (1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (jalapeno-cheddar)
2 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
4 kpltomaattia
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Voitele uunivuoka (vetoisuus min 3 l). Halkaise ja viipaloi makkarat. Levitä jäiset perunaviipaleet ja makkaraviipaleet vuokaan.

    MääräAinesosa
    580 glenkkimakkaraa
    750 g(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
  2. 2

    Vatkaa kulhossa sulatejuusto ja maito sekaisin, lisää suola. Kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g (1 prk) juoksevaa sulatejuustoa (jalapeno-cheddar)
    2 dlmaitoa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Huuhtele, halkaise ja viipaloi tomaatit. Hienonna basilika. Levitä tomaatit ja basilikat vuoan pinnalle. Paista vielä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä