Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunablinit ja lohimousse

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Joulupöydän tähdeperunoista jalostuu blinejä. Täytteeseen voi käyttää kylmäsavulohen tähteet.

Ainekset

250 g
Puikulaperunoita
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tattarijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa

Paistamiseen

Voita

Lohimousse

300 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
4 tl
Wasabitahnaa
1/2 dl
Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valmista lohimousse. Silppua lohi ja sipuli. Sekoita joukkoon ranskankerma, wasabitahna ja tilli. Jäähdytä ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

152

634

9,6 g

4,8 g

8,8 g

0,9 g

0,6 g

7,2 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita,

0,5 dl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli