Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valmista lohimousse. Silppua lohi ja sipuli. Sekoita joukkoon ranskankerma, wasabitahna ja tilli. Jäähdytä ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
625
149
9,5 g
4,8 g
8,5 g
0,8 g
0,6 g
7,1 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Voita,
4 tl Wasabitahnaa,
0,5 dl Hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli