Perunablinit ja lohimousse

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Juhlavat blinit tuunataan puikulaperunoilla ja paistetaan rapeareunaisiksi voissa. Tarjoile perunablinit herkullisen, wasabilla maustetun kylmäsavulohitahnan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gpuikulaperunoita
1 dlvehnäjauhoja
1 dltattarijauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 dlkuohukermaa
2 kplkananmunaa

Paistamiseen

voita

Lohimousse

300 gkylmäsavulohta
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukkua tilliä
150 granskankermaa
4 tlwasabitahnaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä perunat.

    MääräAinesosa
    250 gpuikulaperunoita
  2. 2

    Valmista lohimousse. Hienonna lohi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa lohi, sipuli, tilli, ranskankerma ja wasabitahna.

    MääräAinesosa
    300 gkylmäsavulohta
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruukkua tilliä
    150 granskankermaa
    4 tlwasabitahnaa
  3. 3

    Valmista blinitaikina. Raasta perunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita perunaraasteeseen kerma, kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dltattarijauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 dlkuohukermaa
    2 kplkananmunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 22.10.2025

Samankaltaisia reseptejä