Perunablinit ja lohimousse - Yhteishyvä

Perunablinit ja lohimousse

???
Kappaleita
16
Joulupöydän tähdeperunoista jalostuu blinejä. Täytteeseen voi käyttää kylmäsavulohen tähteet.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Puikulaperunoita
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Tattarijauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa

PAISTAMISEEN

Voita

LOHIMOUSSE

300 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
4 tl
Wasabitahnaa
1/2 dl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valmista lohimousse. Silppua lohi ja sipuli. Sekoita joukkoon ranskankerma, wasabitahna ja tilli. Jäähdytä ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g136 g
Proteiinia7 g114 g
Rasvaa10 g152 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj625 10001
Energiaa kcal149 2390

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Voita

  • 4 tl Wasabitahnaa

  • 0,5 dl Hienonnettua tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g136 g
Proteiinia7 g114 g
Rasvaa10 g152 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj625 10001
Energiaa kcal149 2390

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Voita

  • 4 tl Wasabitahnaa

  • 0,5 dl Hienonnettua tilliä

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.