Perunablinit ja lohimousse
60 min

Nappaa talteen!
Juhlavat blinit tuunataan puikulaperunoilla ja paistetaan rapeareunaisiksi voissa. Tarjoile perunablinit herkullisen, wasabilla maustetun kylmäsavulohitahnan kanssa.
| 250 g | puikulaperunoita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita | |
| Lohimousse | |
| 300 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 4 tl | wasabitahnaa |
- 1.
Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä perunat.
- 2.
Valmista lohimousse. Hienonna lohi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa lohi, sipuli, tilli, ranskankerma ja wasabitahna.
- 3.
Valmista blinitaikina. Raasta perunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita perunaraasteeseen kerma, kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.
Perunablinit ja lohimousse
Juhlavat blinit tuunataan puikulaperunoilla ja paistetaan rapeareunaisiksi voissa. Tarjoile perunablinit herkullisen, wasabilla maustetun kylmäsavulohitahnan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | puikulaperunoita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tattarijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Paistamiseen | |
| voita | |
Lohimousse | |
| 300 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 150 g | ranskankermaa |
| 4 tl | wasabitahnaa |
Valmistus
- 1
Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä perunat.
Määrä Ainesosa 250 g puikulaperunoita - 2
Valmista lohimousse. Hienonna lohi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa lohi, sipuli, tilli, ranskankerma ja wasabitahna.
Määrä Ainesosa 300 g kylmäsavulohta 1 kpl punasipuli 1/2 kpl ruukkua tilliä 150 g ranskankermaa 4 tl wasabitahnaa - 3
Valmista blinitaikina. Raasta perunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita perunaraasteeseen kerma, kuivat aineet ja munat. Paista seoksesta voissa blini- tai lettupannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1 dl tattarijauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 2 dl kuohukermaa 2 kpl kananmunaa
Ravintosisältö
644
Energiaa kcal
2694
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
21,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
644
Energiaa kcal
2694
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
21,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























