Perunalaatikko

Joulupöydän perinteisen perunalaatikon annetaan imeltyä ennen uunissa paistamista.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
2 rklvehnäjauhoja
4 dlmaitoa
1 tlsuolaa
2 rklsiirappia
25 gmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta perunasurvimella heti. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Jätä survos imeltymään peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Lisää maito, suola, siirappi ja margariini. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta kiinteytyy uunissa. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun vuokaan. Vuoka ei saa olla aivan täysi, sillä ruoka kuohuu uunissa. Täytä noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä