Perunalaatikko - Yhteishyvä

Perunalaatikko

???
Annokset
7
Ruokavalio
Joulupöydän perinteisen perunalaatikon annetaan imeltyä ennen uunissa paistamista.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
25 g
Margariinia

Näin teet

1

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta perunasurvimella heti. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Jätä survos imeltymään peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Lisää maito, suola, siirappi ja margariini. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta kiinteytyy uunissa. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun vuokaan. Vuoka ei saa olla aivan täysi, sillä ruoka kuohuu uunissa. Täytä noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa