Perunalohko | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunalohko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 l
Perunalohkoja
1 - 2 kpl
Porkkanaa
500 g
Sianlihaa, esim lapaa tai etuselkää
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
5 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja lanttupala, porkkanat ja lanttu perunaa hiukan pienemmiksi paloiksi, koska ne kypsyvät hitaammin. Paloittele liha annospaloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Lado ainekset kerroksittain korkeaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Kaada vuokaan sen verran kylmää vettä, että ainekset juuri peittyvät.Hauduta perunalohkoa uunin alaosassa 150-175 asteessa noin kaksi tuntia. Lisää välillä tilkka vettä, jos tarpeen. Tarjoa lohkon kanssa karjalanpiirakoita tai ruisleipää ja voita.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.