Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lperunalohkoja
1 - 2 kplporkkanaa
500 gsianlihaa, esim lapaa tai etuselkää
1 kpliso sipuli
1 tlsuolaa
10 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
5 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja lanttupala, porkkanat ja lanttu perunaa hiukan pienemmiksi paloiksi, koska ne kypsyvät hitaammin. Paloittele liha annospaloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Lado ainekset kerroksittain korkeaan uunivuokaan mausteiden kanssa. Kaada vuokaan sen verran kylmää vettä, että ainekset juuri peittyvät.Hauduta perunalohkoa uunin alaosassa 150-175 asteessa noin kaksi tuntia. Lisää välillä tilkka vettä, jos tarpeen. Tarjoa lohkon kanssa karjalanpiirakoita tai ruisleipää ja voita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025