Pestoturskaa uunissa

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Astetta herkullisempi, mutta helppo uunikala viikonloppuun. Mausta turskapalat punaisella pestolla ja kääri ilmakuivattuun kinkkuun. Lohkoperunat ja -palsternakat paistuvat lisukkeeksi samalla pellillä. Tuore basilika viimeistelee maun ja ulkonäön. Tällä reseptillä tiskin määrä pysyy minimissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gturskafileetä (nahatonta)
1/4 tlsuolaa
1/2 dlpunaista pestoa
1 kplruukku basilikaa
50 g(4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua

PERUNA-PALSTERNAKKALOHKOT

700 gperunoita
200 gpalsternakkaa
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 tlrosmariinia

Valmistus

  1. 1

    Pese ja lohko perunat. Pese, kuori ja lohko palsternakka. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    200 gpalsternakkaa
    700 gperunoita
  2. 2

    Mausta lohkot oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet lohkojen joukkoon leivinpaperia nostellen tai lastalla käännellen. Paista 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa turskakääröt.

    MääräAinesosa
    2 tlrosmariinia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta suolalla ja lusikoi pinnalle pesto. Revi pinnalle basilikanlehtiä ja säästä loput kypsän ruoan viimeistelyyn. Kääri jokaisen kalapalan ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.

    MääräAinesosa
    600 gturskafileetä (nahatonta)
    1/4 tlsuolaa
    1/2 dlpunaista pestoa
    50 g(4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
    1 kplruukku basilikaa
  4. 4

    Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Tee kalakääröille tilaa lohkojen joukkoon ja nosta kääröt pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia turskapalojen koosta riippuen. Turska on mehevän kypsää, kun sisälämpö on 56 astetta. Viimeistele pelti basilikalla.

Vinkki: Kokeile peltiin perunoiden ja palsternakan sijaan bataattia. Turskan sijaan voit käyttää lohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä