Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pestoturskaa uunissa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Astetta herkullisempi, mutta helppo uunikala viikonloppuun. Mausta turskapalat punaisella pestolla ja kääri ilmakuivattuun kinkkuun. Lohkoperunat ja -palsternakat paistuvat lisukkeeksi samalla pellillä. Tuore basilika viimeistelee maun ja ulkonäön. Tällä reseptillä tiskin määrä pysyy minimissä.

Ainekset

600 g
turskafileetä (nahatonta)
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
punaista pestoa
1 kpl
ruukku basilikaa
50 g
(4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua

PERUNA-PALSTERNAKKALOHKOT

700 g
perunoita
200 g
palsternakkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
rosmariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja lohko perunat. Pese, kuori ja lohko palsternakka. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.

200 g
palsternakkaa
700 g
perunoita
2

Mausta lohkot oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet lohkojen joukkoon leivinpaperia nostellen tai lastalla käännellen. Paista 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa turskakääröt.

2 tl
rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
3

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta suolalla ja lusikoi pinnalle pesto. Revi pinnalle basilikanlehtiä ja säästä loput kypsän ruoan viimeistelyyn. Kääri jokaisen kalapalan ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.

600 g
turskafileetä (nahatonta)
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
punaista pestoa
50 g
(4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
1 kpl
ruukku basilikaa
4

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Tee kalakääröille tilaa lohkojen joukkoon ja nosta kääröt pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia turskapalojen koosta riippuen. Turska on mehevän kypsää, kun sisälämpö on 56 astetta. Viimeistele pelti basilikalla.

Vinkki: Kokeile peltiin perunoiden ja palsternakan sijaan bataattia. Turskan sijaan voit käyttää lohta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

405

1694

15,5 g

2,5 g

29,3 g

3,8 g

4,0 g

33,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli