Pestoturskaa uunissa
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Astetta herkullisempi, mutta helppo uunikala viikonloppuun. Mausta turskapalat punaisella pestolla ja kääri ilmakuivattuun kinkkuun. Lohkoperunat ja -palsternakat paistuvat lisukkeeksi samalla pellillä. Tuore basilika viimeistelee maun ja ulkonäön. Tällä reseptillä tiskin määrä pysyy minimissä.
| 600 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | punaista pestoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 50 g | (4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua |
| PERUNA-PALSTERNAKKALOHKOT | |
|---|---|
| 700 g | perunoita |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | rosmariinia |
- 1.
Pese ja lohko perunat. Pese, kuori ja lohko palsternakka. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.
- 2.
Mausta lohkot oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet lohkojen joukkoon leivinpaperia nostellen tai lastalla käännellen. Paista 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa turskakääröt.
- 3.
Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta suolalla ja lusikoi pinnalle pesto. Revi pinnalle basilikanlehtiä ja säästä loput kypsän ruoan viimeistelyyn. Kääri jokaisen kalapalan ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.
- 4.
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Tee kalakääröille tilaa lohkojen joukkoon ja nosta kääröt pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia turskapalojen koosta riippuen. Turska on mehevän kypsää, kun sisälämpö on 56 astetta. Viimeistele pelti basilikalla.
Pestoturskaa uunissa
arvosana4/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Astetta herkullisempi, mutta helppo uunikala viikonloppuun. Mausta turskapalat punaisella pestolla ja kääri ilmakuivattuun kinkkuun. Lohkoperunat ja -palsternakat paistuvat lisukkeeksi samalla pellillä. Tuore basilika viimeistelee maun ja ulkonäön. Tällä reseptillä tiskin määrä pysyy minimissä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | turskafileetä (nahatonta) |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | punaista pestoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 50 g | (4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua |
PERUNA-PALSTERNAKKALOHKOT | |
| 700 g | perunoita |
| 200 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | rosmariinia |
Valmistus
- 1
Pese ja lohko perunat. Pese, kuori ja lohko palsternakka. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.
Määrä Ainesosa 200 g palsternakkaa 700 g perunoita - 2
Mausta lohkot oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet lohkojen joukkoon leivinpaperia nostellen tai lastalla käännellen. Paista 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa turskakääröt.
Määrä Ainesosa 2 tl rosmariinia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 2 rkl oliiviöljyä - 3
Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta suolalla ja lusikoi pinnalle pesto. Revi pinnalle basilikanlehtiä ja säästä loput kypsän ruoan viimeistelyyn. Kääri jokaisen kalapalan ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.
Määrä Ainesosa 600 g turskafileetä (nahatonta) 1/4 tl suolaa 1/2 dl punaista pestoa 50 g (4 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua 1 kpl ruukku basilikaa - 4
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Tee kalakääröille tilaa lohkojen joukkoon ja nosta kääröt pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia turskapalojen koosta riippuen. Turska on mehevän kypsää, kun sisälämpö on 56 astetta. Viimeistele pelti basilikalla.
Vinkki: Kokeile peltiin perunoiden ja palsternakan sijaan bataattia. Turskan sijaan voit käyttää lohta.
Ravintosisältö
405
Energiaa kcal
1694
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
405
Energiaa kcal
1694
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























