Pese ja lohko perunat. Pese, kuori ja lohko palsternakka. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.
Mausta lohkot oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Sekoita mausteet lohkojen joukkoon leivinpaperia nostellen tai lastalla käännellen. Paista 225 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa turskakääröt.
Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta suolalla ja lusikoi pinnalle pesto. Revi pinnalle basilikanlehtiä ja säästä loput kypsän ruoan viimeistelyyn. Kääri jokaisen kalapalan ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Tee kalakääröille tilaa lohkojen joukkoon ja nosta kääröt pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia turskapalojen koosta riippuen. Turska on mehevän kypsää, kun sisälämpö on 56 astetta. Viimeistele pelti basilikalla.
Vinkki: Kokeile peltiin perunoiden ja palsternakan sijaan bataattia. Turskan sijaan voit käyttää lohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
405
1694
15,5 g
2,5 g
29,3 g
3,8 g
4,0 g
33,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli