Pikkelöity vesimelonin kuori | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pikkelöity vesimelonin kuori
Play

Pikkelöity vesimelonin kuori

Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.

Ainekset

1 kpl
Melonin kuori (1 litra kuutioina)
2 cm
Pala inkivääriä
2 1/2 dl
Omenaviinietikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 rkl
Sinapinsiemeniä
3 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
Chilijauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.

Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 15.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.