Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pikkelöity vesimelonin kuori
Play

Pikkelöity vesimelonin kuori

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.

Ainekset

1 kpl
Melonin kuori (1 litra kuutioina)
2 cm
Pala inkivääriä
2 1/2 dl
Omenaviinietikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 rkl
Sinapinsiemeniä
3 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
Chilijauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.

1 kpl
Melonin kuori (1 litra kuutioina)
2 cm
Pala inkivääriä
2

Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

2 1/2 dl
Omenaviinietikkaa
2 1/2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 rkl
Sinapinsiemeniä
3 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
Chilijauhetta
3

Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.

4

Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 15.9.2017
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.