Pikkelöity vesimelonin kuori

Arvostele resepti
1 Litraa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplmelonin kuori (1 litra kuutioina)
2 cmpala inkivääriä
2 1/2 dlomenaviinietikkaa
2 1/2 dlvettä
2 dlsokeria
1 rklsinapinsiemeniä
3 tlsuolaa
1 tlfenkolinsiemeniä
1 tlkokonaisia mustapippureita
chilijauhetta

Valmistus

  1. 1

    Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplmelonin kuori (1 litra kuutioina)
    2 cmpala inkivääriä
  2. 2

    Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlomenaviinietikkaa
    2 1/2 dlvettä
    2 dlsokeria
    1 rklsinapinsiemeniä
    3 tlsuolaa
    1 tlfenkolinsiemeniä
    1 tlkokonaisia mustapippureita
    chilijauhetta
  3. 3

    Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.

  4. 4

    Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä