Pikkelöity vesimelonin kuori
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.
| 1 kpl | melonin kuori (1 litra kuutioina) |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 3 tl | suolaa |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | kokonaisia mustapippureita |
| chilijauhetta |
- 1.
Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.
- 2.
Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
- 3.
Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.
- 4.
Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.
Pikkelöity vesimelonin kuori
Vältä hävikki ja hyödynnä vesimelonista myös kuoret. Inkiväärillä ja mausteilla ryyditetty pikkeliliemi maustaa ja rapeuttaa kuoret herkullisiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | melonin kuori (1 litra kuutioina) |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 3 tl | suolaa |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | kokonaisia mustapippureita |
| chilijauhetta |
Valmistus
- 1
Poista vesimelonin kuoresta vihreä osa kuorimaveitsellä. Pilko kuoret noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl melonin kuori (1 litra kuutioina) 2 cm pala inkivääriä - 2
Yhdistä kattilassa etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, suola ja mausteet. Laita kuutioidut kuoripalat ja inkiväärisuikaleet liemen joukkoon kattilaan ja keitä 5 minuuttia hiljalleen poreillen. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl omenaviinietikkaa 2 1/2 dl vettä 2 dl sokeria 1 rkl sinapinsiemeniä 3 tl suolaa 1 tl fenkolinsiemeniä 1 tl kokonaisia mustapippureita chilijauhetta - 3
Lusikoi vesimelonin kuoret ja inkiväärit liemestä noin 1 litran puhtaaseen lasitölkkiin. Kaada päälle pikkeliliemi. Anna maustua jääkapissa 12 tuntia.
- 4
Tarjoa paistetun lihan lisukkeena, salaatissa, voileivän päällä tai hodareiden välissä maustekurkun sijaan.
Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























