Sekoita jauhoihin leivin- ja sipulijauhe. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Halkaise ja huuhtele purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna purjo ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla öljyssä. Anna jäähtyä.
Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Aseta levy piirakkavuokaan. Levitä sipuliseos taikinapohjalle ja kaada pinaatti-munaseos päälle. Paloittele fetajuusto ja ripottele palat pinnalle. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1254
21,6 g
9,4 g
15,4 g
1,9 g
1,9 g
9,9 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli