Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jäiset pinaattipalat pannulla öljyssä. Ota pannu pois liedeltä.
Sekoita taikinantekokulhossa kermaviili, rahka, munat ja mausteet. Lisää purjo-pinaattiseos, sekoita ja kaada vuokaan. Kuutioi fetajuusto ja levitä palat täytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Vinkki: Piirasvuoan koko ja materiaali vaikuttavat kypsymiseen. Pienessä vuoassa tulee paksumpi piiras, joka vaatii pidemmän paistoajan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1270
21,7 g
9,4 g
15,3 g
2,0 g
1,7 g
10,9 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli