Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaatti-fetapiirakka

Pinaatti-fetapiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Herkullisen fetapiirakan pohjataikinaa keventää maitorahka. Ruokaisa piiras maistuu sellaisenaan tai vaikkapa lounaaksi salaatin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

Pohja

125 g
margariinia tai voita
4 dl
Sämpyläjauhoja
1/4 tl
suolaa
125 g
(½ prk) maitorahkaa

Täyte

1 kpl
purjo
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
200 g
(1 prk) kermaviiliä
125 g
(½ prk) maitorahkaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

4 dl
Sämpyläjauhoja
125 g
margariinia tai voita
125 g
(½ prk) maitorahkaa
1/4 tl
suolaa
2

Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jäiset pinaattipalat pannulla öljyssä. Ota pannu liedeltä pois.

1 kpl
purjo
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3

Sekoita taikinantekokulhossa kermaviili, rahka, munat ja mausteet. Lisää purjo-pinaattiseos, sekoita ja kaada vuokaan. Kuutioi fetajuusto ja levitä palat täytteen päälle.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
125 g
(½ prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
4

Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Piirasvuoan koko ja materiaali vaikuttavat kypsymiseen. Pienessä vuoassa tulee paksumpi piiras, joka vaatii kauemmin paistoaikaa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 22.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1270

21,7 g

9,4 g

15,3 g

2,0 g

1,7 g

10,9 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli