Pinaatti-fetapiirakka

arvosana4/5

(6)arviota
10 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pinaatti-fetapiirakan pohjaan kuitua ja ruokaisuutta tuovat sämpyläjauhot ja maitorahka. Mehevässä täytteessä maistuu pinaatin ja fetan lisäksi purjosipuli.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

125 gmargariinia tai voita
4 dlsämpyläjauhoja
1/4 tlsuolaa
125 g(½ prk) maitorahkaa

Täyte

1 kplpurjo
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
150 g(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
200 g(1 prk) kermaviiliä
125 g(½ prk) maitorahkaa
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
200 g(1 pkt) fetajuustoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    4 dlsämpyläjauhoja
    125 gmargariinia tai voita
    125 g(½ prk) maitorahkaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jäiset pinaattipalat pannulla öljyssä. Ota pannu pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    1 kplpurjo
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    150 g(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
  3. 3

    Sekoita taikinantekokulhossa kermaviili, rahka, munat ja mausteet. Lisää purjo-pinaattiseos, sekoita ja kaada vuokaan. Kuutioi fetajuusto ja levitä palat täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    2 kplkananmunaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    125 g(½ prk) maitorahkaa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
  4. 4

    Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

Vinkki: Piirasvuoan koko ja materiaali vaikuttavat kypsymiseen. Pienessä vuoassa tulee paksumpi piiras, joka vaatii pidemmän paistoajan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä