Pinaatti-fetapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinaatti-fetapiirakan pohjaan kuitua ja ruokaisuutta tuovat sämpyläjauhot ja maitorahka. Mehevässä täytteessä maistuu pinaatin ja fetan lisäksi purjosipuli.
| Pohja | |
|---|---|
| 125 g | margariinia tai voita |
| 4 dl | sämpyläjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| Täyte | |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
- 1.
Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- 2.
Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jäiset pinaattipalat pannulla öljyssä. Ota pannu pois liedeltä.
- 3.
Sekoita taikinantekokulhossa kermaviili, rahka, munat ja mausteet. Lisää purjo-pinaattiseos, sekoita ja kaada vuokaan. Kuutioi fetajuusto ja levitä palat täytteen päälle.
- 4.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Pinaatti-fetapiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Pinaatti-fetapiirakan pohjaan kuitua ja ruokaisuutta tuovat sämpyläjauhot ja maitorahka. Mehevässä täytteessä maistuu pinaatin ja fetan lisäksi purjosipuli.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 125 g | margariinia tai voita |
| 4 dl | sämpyläjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
Täyte | |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Nypi kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Määrä Ainesosa 4 dl sämpyläjauhoja 125 g margariinia tai voita 125 g (½ prk) maitorahkaa 1/4 tl suolaa - 2
Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne ja jäiset pinaattipalat pannulla öljyssä. Ota pannu pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 1 kpl purjo 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) - 3
Sekoita taikinantekokulhossa kermaviili, rahka, munat ja mausteet. Lisää purjo-pinaattiseos, sekoita ja kaada vuokaan. Kuutioi fetajuusto ja levitä palat täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kermaviiliä 2 kpl kananmunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 125 g (½ prk) maitorahkaa 200 g (1 pkt) fetajuustoa - 4
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista, että pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.
Vinkki: Piirasvuoan koko ja materiaali vaikuttavat kypsymiseen. Pienessä vuoassa tulee paksumpi piiras, joka vaatii pidemmän paistoajan.
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1270
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1270
Energiaa kj
21,7 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























