Piparivaahto ja puolukkaomenat

Nappaa talteen!
| 6 kpl | omenaa |
| 200 g | puolukoita |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| Piparivaahto | |
|---|---|
| 200 g | kevyttuorejuustoa |
| 1 dl | kevytvispikermaa |
| 3 rkl | tomusokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
- 1.
Halkaise omenat pituussuunnassa puoliksi. Nosta kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kanelitanko ja kiehauta seos. Nosta omenapuolikkaat kattilaan ja keitä, kunnes pistettäessä omenat tuntuvat kypsiltä. Nosta omenapuolikkaat tarjoiluastioihin ja siivilöi lientä päälle. Sekoita lusikalla pehmennetty tuorejuusto sekä vaahdotettu kerma keskenään. Mausta tomusokerilla ja piparkakkumausteella. Nosta nokare vaahtoa omenoiden lisäkkeeksi.
Piparivaahto ja puolukkaomenat
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | omenaa |
| 200 g | puolukoita |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
Piparivaahto | |
| 200 g | kevyttuorejuustoa |
| 1 dl | kevytvispikermaa |
| 3 rkl | tomusokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
Valmistus
- 1
Halkaise omenat pituussuunnassa puoliksi. Nosta kattilaan puolukat, vesi, sokeri ja kanelitanko ja kiehauta seos. Nosta omenapuolikkaat kattilaan ja keitä, kunnes pistettäessä omenat tuntuvat kypsiltä. Nosta omenapuolikkaat tarjoiluastioihin ja siivilöi lientä päälle. Sekoita lusikalla pehmennetty tuorejuusto sekä vaahdotettu kerma keskenään. Mausta tomusokerilla ja piparkakkumausteella. Nosta nokare vaahtoa omenoiden lisäkkeeksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












