Pippurinen lasagne
Ainekset
Jauhelihakastike
Juustokastike
Vuoan voiteluun
Valmistus
Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada puolet maidosta joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä 1 dl raastetta pinnalle. Mausta kastike suolalla.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Murenna lasagnelevyt noin 2 x 2 cm:n paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1042
4359
49,0 g
19,8 g
97,5 g
9,5 g
6,5 g
48,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli