Pippurinen lasagne
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vie perinteinen jauhelihalasagne uudelle tasolle pippurisella juustokastikkeella, jonka esikuva on klassikkopasta cacio e pepe. Tee pippurilasagnesta helppo lasagnette murentamalla lasagnelevyt pieniksi paloiksi kastikkeeseen.
| 9 kpl | täysjyvälasagnelevyä (tai 200 g pieniä pastapaloja esim. farfalle) |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 400 g | 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 350 g | 1 (prk) tomaattipastakastiketta |
| 1 dl | vettä |
| Juustokastike | |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | margariinia tai voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (esim. mustaleima emmental) |
| 1/2 tl | suolaa |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada puolet maidosta joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä 1 dl raastetta pinnalle. Mausta kastike suolalla.
- 2.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Murenna lasagnelevyt noin 2 x 2 cm:n paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
- 3.
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
- 4.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vie perinteinen jauhelihalasagne uudelle tasolle pippurisella juustokastikkeella, jonka esikuva on klassikkopasta cacio e pepe. Tee pippurilasagnesta helppo lasagnette murentamalla lasagnelevyt pieniksi paloiksi kastikkeeseen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 9 kpl | täysjyvälasagnelevyä (tai 200 g pieniä pastapaloja esim. farfalle) |
Jauhelihakastike | |
| 400 g | 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 350 g | 1 (prk) tomaattipastakastiketta |
| 1 dl | vettä |
Juustokastike | |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | margariinia tai voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta (esim. mustaleima emmental) |
| 1/2 tl | suolaa |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada puolet maidosta joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä 1 dl raastetta pinnalle. Mausta kastike suolalla.
Määrä Ainesosa 1 tl mustapippuria rouhittuna 3 rkl margariinia tai voita 3 rkl vehnäjauhoja 6 dl maitoa 150 g (1 ps) juustoraastetta (esim. mustaleima emmental) 1/2 tl suolaa - 2
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Murenna lasagnelevyt noin 2 x 2 cm:n paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 400 g 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % 350 g 1 (prk) tomaattipastakastiketta 1 dl vettä 9 kpl täysjyvälasagnelevyä (tai 200 g pieniä pastapaloja esim. farfalle) - 3
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 4
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
1042
Energiaa kcal
4359
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
97,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
48,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
1042
Energiaa kcal
4359
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
97,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
48,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























