Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pippurinen lasagne

Pippurinen lasagne

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vie perinteinen jauhelihalasagne uudelle tasolle pippurisella juustokastikkeella, jonka esikuva on klassikkopasta cacio e pepe. Tee pippurilasagnesta helppo lasagnette murentamalla lasagnelevyt pieniksi paloiksi kastikkeeseen.

Ruokavaliot

Ainekset

9 kpl
lasagnelevyä (tai 200 g pieniä pastapaloja esim. farfalle)

jauhelihakastike

400 g
1 (pkt) naudan jauhelihaa
350 g
1 (prk) tomaattipastakastiketta
1 dl
vettä

juustokastike

1 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa
150 g
(1 ps) juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)
1/2 tl
suolaa

vuoan voiteluun

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada puolet maidosta joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä 1 dl raastetta pinnalle. Mausta kastike suolalla.

1 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa
150 g
(1 ps) juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)
1/2 tl
suolaa
2

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Murenna lasagnelevyt noin 2 x 2 cm:n paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen.

400 g
1 (pkt) naudan jauhelihaa
350 g
1 (prk) tomaattipastakastiketta
1 dl
vettä
9 kpl
lasagnelevyä (tai 200 g pieniä pastapaloja esim. farfalle)
3

Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
Muokattu: 14.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1042

4359

49,0 g

19,8 g

97,5 g

9,5 g

6,5 g

48,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli