Valmista ensin juustokastike. Paahda pippuria kuivassa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää rasva ja sekoita sulaan rasvaan jauhot. Kaada puolet maidosta joukkoon, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste, säästä 1 dl raastetta pinnalle. Mausta kastike suolalla.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattikastike ja vesi. Hauduta kastiketta 5 minuuttia. Murenna lasagnelevyt noin 2 x 2 cm:n paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen.
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1042
4359
49,0 g
19,8 g
97,5 g
9,5 g
6,5 g
48,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli