Porkkanahummus ja tortillasipsit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanahummus ja tortillasipsit

Porkkanahummus ja tortilla sipsit
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
200°C
Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillasipsejä.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Porkkanoita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(290/175 g) kikherneitä
2 rkl
Tahinitahnaa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa

TORTILLASIPSIT

2 kpl
Vehnätortillaa
Oliiviöljyä
Sormisuolaa

Näin teet

1

Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

2

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä.

250 g
Porkkanoita
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(290/175 g) kikherneitä
3

Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

2 rkl
Tahinitahnaa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa3 g10 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj407 1627
Energiaa kcal97 389

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tahinitahnaa

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa

  • Oliiviöljyä

  • Sormisuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa3 g10 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj407 1627
Energiaa kcal97 389

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tahinitahnaa

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa

  • Oliiviöljyä

  • Sormisuolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.