Porkkanahummus ja tortillasipsit
15 min

Nappaa talteen!
Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillasipsejä.
| 250 g | porkkanoita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (290/175 g) kikherneitä |
| 2 rkl | tahinitahnaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua juustokuminaa |
| Tortillasipsit | |
|---|---|
| 2 kpl | vehnätortillaa |
| oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
- 1.
Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
- 2.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä.
- 3.
Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
Porkkanahummus ja tortillasipsit
Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillasipsejä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | porkkanoita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | (290/175 g) kikherneitä |
| 2 rkl | tahinitahnaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | jauhettua juustokuminaa |
Tortillasipsit | |
| 2 kpl | vehnätortillaa |
| oliiviöljyä | |
| sormisuolaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
- 2
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä.
Määrä Ainesosa 250 g porkkanoita 1/2 tl suolaa 1 kpl (290/175 g) kikherneitä - 3
Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.
Määrä Ainesosa 2 rkl tahinitahnaa 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl jauhettua juustokuminaa 2 kpl valkosipulinkynttä
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tahinitahnaa, 1 rkl Sitruunamehua, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa, Oliiviöljyä, Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























