Porkkanahummus ja tortillasipsit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Porkkanahummus sopii levitteeksi tai kasvisten lisäkkeeksi. Siihen voi myös dippailla itsetehtyjä tortillasipsejä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gporkkanoita
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(290/175 g) kikherneitä
2 rkltahinitahnaa
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tljauhettua juustokuminaa

Tortillasipsit

2 kplvehnätortillaa
oliiviöljyä
sormisuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista tortillalastut. Sipaise letuille öljyä ja leikkaa tortillaletut kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä tortillapalat leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Paista kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä. Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

  2. 2

    Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Keitä täysin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Siirrä porkkanat tehosekoittimeen, lisää kikherneet ja osa liemestä.

    MääräAinesosa
    250 gporkkanoita
    1/2 tlsuolaa
    1 kpl(290/175 g) kikherneitä
  3. 3

    Lisää tahinitahna, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Notkista tahnaa tarvittaessa kikherneiden säilykeliemellä.

    MääräAinesosa
    2 rkltahinitahnaa
    1 rklsitruunamehua
    1/2 tljauhettua juustokuminaa
    2 kplvalkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tahinitahnaa, 1 rkl Sitruunamehua, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa, Oliiviöljyä, Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä