Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poro-perunalaatikko

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

250 g
Poronkäristyslihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(750 g) pakasteperunaviipaleita
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa

Voiteluun

Rasvaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna öljy pannulla ja lisää jäinen liha. Kääntele kunnes lihapalat irtoavat toisistaan. Anna lihojen ruskistua. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle. Kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet jäisistä perunaviipaleista. Levitä päälle poronkäriste. Lisää päälle loput perunat. Sekoita kerma, maito ja munat. Valuta liemi laatikon päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa puolukkahillon ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

331

1384

22,8 g

13,2 g

13,0 g

3,8 g

1,0 g

16,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Rasvaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli