Kuumenna öljy pannulla ja lisää jäinen liha. Kääntele kunnes lihapalat irtoavat toisistaan. Anna lihojen ruskistua. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle. Kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet jäisistä perunaviipaleista. Levitä päälle poronkäriste. Lisää päälle loput perunat. Sekoita kerma, maito ja munat. Valuta liemi laatikon päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa puolukkahillon ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
331
1384
22,8 g
13,2 g
13,0 g
3,8 g
1,0 g
16,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Rasvaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli