Poro-perunalaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Poro-perunalaatikko

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
Poronkäristyslihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(750 g) pakasteperunaviipaleita
2 dl
Kermaa
2 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa

voiteluun

Rasvaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna öljy pannulla ja lisää jäinen liha. Kääntele kunnes lihapalat irtoavat toisistaan. Anna lihojen ruskistua. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle. Kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet jäisistä perunaviipaleista. Levitä päälle poronkäriste. Lisää päälle loput perunat. Sekoita kerma, maito ja munat. Valuta liemi laatikon päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa puolukkahillon ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1384

331

22,8 g

13,2 g

13,0 g

3,8 g

1,0 g

16,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Rasvaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli