Possunribsit ja appelsiini-aprikoosiglaze

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgmaustettua porsaan grillikylkeä (ribs)

Keitinliemi

5 lvettä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
10 kplmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä
2 tlsuolaa

Appelsiini-aprikoosiglaze

2 dlsilputtuja kuivattuja aprikooseja
3 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 1/2 dlappelsiinitäysmehua
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 rkltuoretta inkivääriä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta liha kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä ribsit kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.Grillaa ribsit kauniin värisiksi kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella. Älä lisää glazea grillaamisen aikana, koska kastike sisältää sokeria ja palaa herkästi lihaan ja grilliin kiinni.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä