Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possunribsit ja appelsiini-aprikoosiglaze

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
Maustettua porsaan grillikylkeä (ribs)

Keitinliemi

5 l
Vettä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
10 kpl
Maustepippuria
3 kpl
Laakerinlehteä
2 tl
Suolaa

Appelsiini-aprikoosiglaze

2 dl
Silputtuja kuivattuja aprikooseja
3 rkl
Makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Tuoretta inkivääriä hienonnettuna
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Lisää kuoritut ja paloitellut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Nosta liha kiehuvaan veteen ja kuori pinnalta vaahto pois. Keitä ribsit kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luista. Voit keittää lihat jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Keitä seosta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, noin 15 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman appelsiinimehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.Grillaa ribsit kauniin värisiksi kummaltakin puolelta. Valele ne heti grillaamisen jälkeen glaze-kastikkeella. Älä lisää glazea grillaamisen aikana, koska kastike sisältää sokeria ja palaa herkästi lihaan ja grilliin kiinni.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.