Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze
Annokset
5
Ruokavalio
Ainekset
2 kg
Porsaan grillikylkeä (ribs)
KEITINLIEMI
Vettä
2 kpl
Sipulia
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 tl
Suolaa
4 kpl
Laakerinlehteä
LUUMU-INKIVÄÄRIGLAZE
1 kpl
(200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja
1 dl
Soijakastiketta
2 1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä
Näin teet
1
Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 5.12.2018