Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

2 kg
Porsaan grillikylkeä (ribs)

keitinliemi

Vettä
2 kpl
Sipulia
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 tl
Suolaa
4 kpl
Laakerinlehteä

luumu-inkivääriglaze

1 kpl
(200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja
1 dl
Soijakastiketta
2 1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
Silputtua tuoretta inkivääriä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.