Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze

Nappaa talteen!
| 2 kg | porsaan grillikylkeä (ribs) |
| Keitinliemi | |
|---|---|
| vettä | |
| 2 kpl | sipulia |
| 10 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
| Luumu-inkivääriglaze | |
| 1 kpl | (200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja |
| 1 dl | soijakastiketta |
| 2 1/2 dl | appelsiinitäysmehua |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | silputtua tuoretta inkivääriä |
- 1.
Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.
Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan grillikylkeä (ribs) |
Keitinliemi | |
| vettä | |
| 2 kpl | sipulia |
| 10 kpl | kokonaista neilikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
Luumu-inkivääriglaze | |
| 1 kpl | (200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja |
| 1 dl | soijakastiketta |
| 2 1/2 dl | appelsiinitäysmehua |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | silputtua tuoretta inkivääriä |
Valmistus
- 1
Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












