Possunribsit ja luumu-inkivääriglaze

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 kgporsaan grillikylkeä (ribs)

Keitinliemi

vettä
2 kplsipulia
10 kplkokonaista neilikkaa
2 tlsuolaa
4 kpllaakerinlehteä

Luumu-inkivääriglaze

1 kpl(200 g) kuivattuja pehmeitä luumuja
1 dlsoijakastiketta
2 1/2 dlappelsiinitäysmehua
1/2 dlvettä
2 rkltummaa balsamiviinietikkaa
1 rklsilputtua tuoretta inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Ota ribsit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Paloittele ne tarvittaessa. Lisää tilavaan kattilaan vesi, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja mausteet. Keitä ribsit liemessä kypsiksi ja mureiksi noin 1 1/2 tuntia. Valmista glaze-kastike. Mittaa kattilaan silputut kuivatut luumut, soijakastike, appelsiinimehu, vesi, balsamiviinietikka ja inkivääri. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileää. Jos glaze on liian paksua, lisää hieman mehua. Nosta ribsit reikäkauhalla liemestä lautaselle. Grillaa ribsit molemmin puolin kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi. Paloittele ribsit. Sivele ribsit vasta grillaamisen jälkeen glazella, jotta makea kastike ei pala kiinni lihan pintaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä