Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
pulled pork -burgerit, nyhtöpossuburgerit

Pulled pork -burgerit

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Pitkään uunissa haudutettu, bbq-kastikkeella maustettu ja lopuksi vielä rapeaksi paahdettu nyhtöpossu tekee hampurilaisesta pari astetta parempaa. Makean tulisella nyhtöpossulla täytetyt pulled pork -hampulaiset saavat täytteekseen myös mehukasta paistettua ananasta.

Ainekset

800 g
(1 rs) porsaan kassleria
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen chili
1 dl
vettä

Maustetahna

1 dl
BBQ-kastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria tai ruokosokeria
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa

Lisäksi

1 dl
BBQ-kastiketta
1 kpl
punasipuli
140 g
(1 tlk) ananasta viipaleina
6 kpl
sämpylää
1 kpl
(ruukku) herneenversoja
2 dl
chilimajoneesia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi.

800 g
(1 rs) porsaan kassleria
2

Tee maustetahna yhdistämällä kaikki tahnan ainekset kulhossa. Hiero maustetahna lihan pintaan. Laita liha kannelliseen uunivuokaan, lisää kuoritut valkosipulit ja viipaloitu chili. Kaada vesi vuokaan. Paista lihaa 200-asteisessa uunissa ilman kantta noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä vielä noin 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Anna lihan vetäytyä peitettynä hetki.

1 dl
BBQ-kastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria tai ruokosokeria
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Ota liha vuoasta ja valuta paistoliemi talteen. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Poista tarvittaessa ylimääräinen rasva. Laita riivityt lihat takaisin pataan. Sekoita paistoliemi ja 1 dl BBQ-kastiketta lihan joukkoon. Kuumenna lihaa ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

1 dl
BBQ-kastiketta
4

Kuori ja viipaloi punasipuli. Paahda ananasviipaleet ja halkaistujen sämpylöiden leikkuupinnat grillissä tai pannulla. Lusikoi sämpylöille nyhtölihaa. Lisää sipulia, ananasviipaleet ja versoja. Viimeistele burgeri majoneesilla ja aseta sämpylöiden kannet paikoilleen.

1 kpl
punasipuli
140 g
(1 tlk) ananasta viipaleina
6 kpl
sämpylää
1 kpl
(ruukku) herneenversoja
2 dl
chilimajoneesia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.6.2022
Muokattu: 25.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

482

2018

33,3 g

9,5 g

18,7 g

7,8 g

1,8 g

27,0 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vettä,

1 dl BBQ-kastiketta,

1 tl chilijauhetta,

1 dl BBQ-kastiketta,

1 kpl (ruukku) herneenversoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli