Punajuuri-lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuri-lihapata

Punajuuri-lihapata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuri-lihapata maustuu hunajalla ja rosmariinilla. Hauduta pataa hiljalleen uunissa.

Ainekset

600 g
Karjalanpaistilihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Lanttua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 rkl
Hunajaa
Kiehuvaa vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lihat kahdessa erässä pannulla ja siirrä ne pataan.

Kuori ja paloittele sipuli, punajuuret, porkkana ja lanttu. Lisää pataan mausteiden kanssa. Sekoita ainekset. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tunnin ajan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

390

93

3,3 g

0,3 g

13,3 g

13,0 g

2,3 g

0,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Karjalanpaistilihaa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Rosmariinia,

Kiehuvaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli