Punajuuri-lihapata

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Punajuuri-lihapata maustuu hunajalla ja rosmariinilla. Hauduta pataa hiljalleen uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkarjalanpaistilihaa
1 rklöljyä
1 kplsipuli
3 kplpunajuurta
1 kplporkkana
1 kpllanttua
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 tlrosmariinia
2 rklhunajaa
kiehuvaa vettä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ruskista lihat kahdessa erässä pannulla ja siirrä ne pataan.

    Kuori ja paloittele sipuli, punajuuret, porkkana ja lanttu. Lisää pataan mausteiden kanssa. Sekoita ainekset. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g Karjalanpaistilihaa, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, 1 tl Rosmariinia, Kiehuvaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä