Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-lihapata

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuri-lihapata maustuu hunajalla ja rosmariinilla. Hauduta pataa hiljalleen uunissa.

Ainekset

600 g
Karjalanpaistilihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Punajuurta
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Lanttua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 rkl
Hunajaa
Kiehuvaa vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista lihat kahdessa erässä pannulla ja siirrä ne pataan.

Kuori ja paloittele sipuli, punajuuret, porkkana ja lanttu. Lisää pataan mausteiden kanssa. Sekoita ainekset. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tunnin ajan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

93

390

3,3 g

0,3 g

13,3 g

13,0 g

2,3 g

0,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Karjalanpaistilihaa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Rosmariinia,

Kiehuvaa vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli