Punajuuri-silakkalaatikko
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä tulee silakkalaatikko, joka tekee uusia silakkafaneja! Syynä ovat makoisat etikkapunajuuret ja samettinen juustokerma. Talvipäivään täydellisesti sopiva uuniruoka on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.
| 1 kg | perunoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | silakkafileitä |
| 300 g | (4−6 kpl) etikkapunajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 ml | (1 prk) juustokermaa 10 % |
| 2 dl | kevytmaitoa |
- 1.
Pese ja kuori perunat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele silakkafileet. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Lado puolet kasviksista vuokaan (vetoisuus noin 3 l). Lisää silakat ja puolet mausteista. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kaada kerma ja maito päälle.
- 3.
Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Punajuuri-silakkalaatikko
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Tässä tulee silakkalaatikko, joka tekee uusia silakkafaneja! Syynä ovat makoisat etikkapunajuuret ja samettinen juustokerma. Talvipäivään täydellisesti sopiva uuniruoka on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | silakkafileitä |
| 300 g | (4−6 kpl) etikkapunajuuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | timjamia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 ml | (1 prk) juustokermaa 10 % |
| 2 dl | kevytmaitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori perunat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele silakkafileet. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 250 g silakkafileitä 300 g (4−6 kpl) etikkapunajuuria - 2
Lado puolet kasviksista vuokaan (vetoisuus noin 3 l). Lisää silakat ja puolet mausteista. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kaada kerma ja maito päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 2 tl timjamia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 250 ml (1 prk) juustokermaa 10 % 2 dl kevytmaitoa - 3
Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Kokeile vuokaan muita maustettuja kermoja.
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1390
Energiaa kj
10,6 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
9,4 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1390
Energiaa kj
10,6 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
9,4 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























