Punajuuri-silakkalaatikko | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuri-silakkalaatikko

Punajuuri-silakkalaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Tässä tulee silakkalaatikko, joka tekee uusia silakkafaneja! Syynä ovat makoisat etikkapunajuuret ja samettinen juustokerma. Talvipäivään täydellisesti sopiva uuniruoka on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.

Ainekset

1 kg
perunoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
silakkafileitä
300 g
(4−6 kpl) etikkapunajuuria
1/2 tl
suolaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 ml
(1 prk) juustokermaa 10 %
2 dl
kevytmaitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele silakkafileet. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.

1 kg
perunoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
silakkafileitä
300 g
(4−6 kpl) etikkapunajuuria
2

Lado puolet kasviksista vuokaan (vetoisuus noin 3 l). Lisää silakat ja puolet mausteista. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kaada kerma ja maito päälle.

1/2 tl
suolaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 ml
(1 prk) juustokermaa 10 %
2 dl
kevytmaitoa
3

Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile vuokaan muita maustettuja kermoja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1285

307

10,6 g

5,0 g

35,0 g

9,0 g

3,0 g

15,2 g

1,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli