Punajuuri-silakkalaatikko

arvosana3/5

(4)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Tässä tulee silakkalaatikko, joka tekee uusia silakkafaneja! Syynä ovat makoisat etikkapunajuuret ja samettinen juustokerma. Talvipäivään täydellisesti sopiva uuniruoka on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
250 gsilakkafileitä
300 g(4−6 kpl) etikkapunajuuria
1/2 tlsuolaa
2 tltimjamia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
250 ml(1 prk) juustokermaa 10 %
2 dlkevytmaitoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele silakkafileet. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    250 gsilakkafileitä
    300 g(4−6 kpl) etikkapunajuuria
  2. 2

    Lado puolet kasviksista vuokaan (vetoisuus noin 3 l). Lisää silakat ja puolet mausteista. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kaada kerma ja maito päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    2 tltimjamia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    250 ml(1 prk) juustokermaa 10 %
    2 dlkevytmaitoa
  3. 3

    Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile vuokaan muita maustettuja kermoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä