Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuri-silakkalaatikko

Punajuuri-silakkalaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Tässä tulee silakkalaatikko, joka tekee uusia silakkafaneja! Syynä ovat makoisat etikkapunajuuret ja samettinen juustokerma. Talvipäivään täydellisesti sopiva uuniruoka on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.

Ainekset

1 kg
perunoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
silakkafileitä
300 g
(4−6 kpl) etikkapunajuuria
1/2 tl
suolaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 ml
(1 prk) juustokermaa 10 %
2 dl
kevytmaitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele silakkafileet. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.

1 kg
perunoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
silakkafileitä
300 g
(4−6 kpl) etikkapunajuuria
2

Lado puolet kasviksista vuokaan (vetoisuus noin 3 l). Lisää silakat ja puolet mausteista. Lisää loput kasvikset ja mausteet. Kaada kerma ja maito päälle.

1/2 tl
suolaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
250 ml
(1 prk) juustokermaa 10 %
2 dl
kevytmaitoa
3

Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Kokeile vuokaan muita maustettuja kermoja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

330

1380

10,6 g

5,0 g

39,6 g

9,2 g

3,2 g

15,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli