Punajuurifalafelit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuurifalafelit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat punajuurifalafelit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja sopivat niin joulupöytään kuin muillekin talvisille aterioille. Uppopaista falafelit valurautapadassa tai vokkipannulla.

Ainekset

2 kpl
Isoa etikkapunajuurta
1 kpl
(400/ 270g) kikherneitä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Juustokuminaa
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

uppopaistamiseen

4 - 5 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Soseuta punajuuret ja valutetut kikherneet monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit, siemenet, suola ja muna punajuuriseokseen. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät kuivahtamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Kuumenna öljy valurautapadassa tai wokkipannussa. Uppopaista pyöryköitä öljyssä noin 3 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4640

1108

121,8 g

9,0 g

3,0 g

1,3 g

2,0 g

4,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Juustokuminaa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli