Punajuurifalafelit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Maukkaat punajuurifalafelit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja sopivat niin joulupöytään kuin muillekin talvisille aterioille. Uppopaista falafelit valurautapadassa tai vokkipannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplisoa etikkapunajuurta
1 kpl(400/ 270g) kikherneitä
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1 tljuustokuminaa
1/2 dlseesaminsiemeniä
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Uppopaistamiseen

4 - 5 dlöljyä

Valmistus

  1. 1

    Soseuta punajuuret ja valutetut kikherneet monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja juustokumina pannulla. Lisää sipulit, siemenet, suola ja muna punajuuriseokseen. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät kuivahtamaan hetkeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Kuumenna öljy valurautapadassa tai wokkipannussa. Uppopaista pyöryköitä öljyssä noin 3 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Juustokuminaa, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä