Punajuurihummus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurihummus

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
Keitettyä punajuurta
1 kpl
Kikherneitä
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Hiukan mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja lohko punajuuret (lohkoja tulisi olla 2-3 dl). Valuta kikherneet, mutta ota hiukan lientä talteen. Soseuta punajuuret ja herneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää mausteet sekä oliiviöljy. Voit notkistaa seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku. Tarjoa kasvisten tai ohuiden leipälastujen kanssa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa niitä 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 15.5.2019