Punajuurihummus
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauniin punainen punajuurihummus on täynnä väriä ja lempeää makua. Herkullinen hummus maistuu esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. Kokeile vaikkapa alkupalapöytään tai illanistujaisiin!
| 350 g | (3−4) keskikokoista punajuurta |
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | tahinia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (lehtipersiljaa) | |
| (granaattiomenansiemeniä) | |
- 1.
Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Aikaa kuluu noin tunti punajuurien koosta riippuen. Kuori ja paloittele jäähtyneinä.
- 2.
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli.
- 3.
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
- 4.
Halutessasi koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja granaattiomenansiemenillä.
Kauniin punainen punajuurihummus on täynnä väriä ja lempeää makua. Herkullinen hummus maistuu esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. Kokeile vaikkapa alkupalapöytään tai illanistujaisiin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (3−4) keskikokoista punajuurta |
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | tahinia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| (lehtipersiljaa) | |
| (granaattiomenansiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Aikaa kuluu noin tunti punajuurien koosta riippuen. Kuori ja paloittele jäähtyneinä.
Määrä Ainesosa 350 g (3−4) keskikokoista punajuurta - 2
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt, 380/230 g) kikherneitä 1 kpl valkosipulinkynsi - 3
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 rkl tahinia 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl rypsiöljyä 3/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Halutessasi koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja granaattiomenansiemenillä.
Määrä Ainesosa (lehtipersiljaa) (granaattiomenansiemeniä)
Vinkki: Punajuurihummus säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.
Vinkki: Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi juustokierteiden kanssa.
Ravintosisältö
272
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
7,6 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
272
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,4 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
7,6 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, (lehtipersiljaa), (granaattiomenansiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























