Punajuurihummus

arvosana5/5

(3)arviota
5 Desilitraa

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Kauniin punainen punajuurihummus on täynnä väriä ja lempeää makua. Herkullinen hummus maistuu esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. Kokeile vaikkapa alkupalapöytään tai illanistujaisiin!

Ainekset

MääräAinesosa
350 g(3−4) keskikokoista punajuurta
230 g(1 pkt, 380/230 g) kikherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkltahinia
2 rklsitruunanmehua
2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(lehtipersiljaa)
(granaattiomenansiemeniä)

Valmistus

  1. 1

    Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi. Aikaa kuluu noin tunti punajuurien koosta riippuen. Kuori ja paloittele jäähtyneinä.

    MääräAinesosa
    350 g(3−4) keskikokoista punajuurta
  2. 2

    Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipuli.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt, 380/230 g) kikherneitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Siirrä hummus tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 rkltahinia
    2 rklsitruunanmehua
    2 rklrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Halutessasi koristele esimerkiksi lehtipersiljalla ja granaattiomenansiemenillä.

    MääräAinesosa
    (lehtipersiljaa)
    (granaattiomenansiemeniä)

Vinkki: Punajuurihummus säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.

Vinkki: Tarjoa punajuurihummus esimerkiksi juustokierteiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, (lehtipersiljaa), (granaattiomenansiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä