Punajuurihummus | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuurihummus

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 - 3 kpl
Keitettyä punajuurta
1 kpl
Kikherneitä
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Hiukan mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko punajuuret (lohkoja tulisi olla 2-3 dl). Valuta kikherneet, mutta ota hiukan lientä talteen. Soseuta punajuuret ja herneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää mausteet sekä oliiviöljy. Voit notkistaa seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku. Tarjoa kasvisten tai ohuiden leipälastujen kanssa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa niitä 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.