Punajuuripata
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Linsseillä rikastettu juurespata on ihanan lämmittävä ruoka, joka hautuu herkulliseksi uunissa. Suolainen fetamuru viimeistelee kokonaisuuden. Tarjoa pata sellaisenaan, lisukeena tai keitetyn ohran tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa.
| 1 kg | punajuuria |
| 200 g | selleriä |
| 200 g | (3) porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (gluteeniton) |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | punaisia linssejä (kuivattuja) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa |
- 1.
Pese ja kuori juurekset. Kuutioi punajuuret ja selleri, viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lado kasvikset pataan (vetoisuus 3 litraa). Lisää vesi, fondi, etikka ja mausteet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja sekoita pataan.
- 2.
Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Sekoita ja jatka kypsennystä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes punajuuri on pehmeää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- 3.
Murustele juusto pinnalle.
Punajuuripata
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Linsseillä rikastettu juurespata on ihanan lämmittävä ruoka, joka hautuu herkulliseksi uunissa. Suolainen fetamuru viimeistelee kokonaisuuden. Tarjoa pata sellaisenaan, lisukeena tai keitetyn ohran tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | punajuuria |
| 200 g | selleriä |
| 200 g | (3) porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (gluteeniton) |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | punaisia linssejä (kuivattuja) |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori juurekset. Kuutioi punajuuret ja selleri, viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lado kasvikset pataan (vetoisuus 3 litraa). Lisää vesi, fondi, etikka ja mausteet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja sekoita pataan.
Määrä Ainesosa 1 kg punajuuria 200 g selleriä 200 g (3) porkkanaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 8 dl vettä 1 kpl kasvisannosfondi (gluteeniton) 2 rkl punaviinietikkaa 1 tl timjamia 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl punaisia linssejä (kuivattuja) - 2
Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Sekoita ja jatka kypsennystä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes punajuuri on pehmeää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- 3
Murustele juusto pinnalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa
Vinkki: Aromaattinen sinihomejuusto toimii myös loistavasti makeahkon punajuuren kanssa.
Vinkki: Kokeile punajuuripataa chapatien, jogurtti- tai pitaleipien kanssa. Maukkaiden pannuleipien ohjeen löydät täältä: Jogurttipannuleivät
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























