Punajuuripata

arvosana4/5

(9)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Linsseillä rikastettu juurespata on ihanan lämmittävä ruoka, joka hautuu herkulliseksi uunissa. Suolainen fetamuru viimeistelee kokonaisuuden. Tarjoa pata sellaisenaan, lisukeena tai keitetyn ohran tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpunajuuria
200 gselleriä
200 g(3) porkkanaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
8 dlvettä
1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
2 rklpunaviinietikkaa
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)

Lisäksi

200 g(1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori juurekset. Kuutioi punajuuret ja selleri, viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lado kasvikset pataan (vetoisuus 3 litraa). Lisää vesi, fondi, etikka ja mausteet. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja sekoita pataan.

    MääräAinesosa
    1 kgpunajuuria
    200 gselleriä
    200 g(3) porkkanaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    8 dlvettä
    1 kplkasvisannosfondi (gluteeniton)
    2 rklpunaviinietikkaa
    1 tltimjamia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  2. 2

    Nosta pata 200-asteiseen uuniin ilman kantta 30 minuutiksi. Sekoita ja jatka kypsennystä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes punajuuri on pehmeää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  3. 3

    Murustele juusto pinnalle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) salaatti- tai fetajuustoa

Vinkki: Aromaattinen sinihomejuusto toimii myös loistavasti makeahkon punajuuren kanssa.

Vinkki: Kokeile punajuuripataa chapatien, jogurtti- tai pitaleipien kanssa. Maukkaiden pannuleipien ohjeen löydät täältä: Jogurttipannuleivät

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä