Punakaalisipsit ja avokadodippi
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Pikkaisen terveellisemmät sipsit paahdetaan punakaalista. Nopea ja raikas vegaaninen dippi on pullollaan avokadon hyviä rasvoja.
| 8 kpl | punakaalin lehteä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Avokadodippi | |
|---|---|
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 dl | vettä |
| suolaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.
- 2.
Irrota kaalinlehdet ja poista paksut lehtiruodit. Revi tai leikkaa kaalinlehdet suupaloiksi. Laita kaalinpalat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Levitä kaalinpalat tasaisesti uunipelleille.
- 3.
Paista sipsejä uunissa ensin 20 minuuttia. Käännä sitten palat. Jatka paistamista ja tarkista kypsyys noin 10 minuutin välein. Sitä mukaa kuin sipsit rapeutuvat, ota ne pois uunista ja levitä ritilälle tai talouspaperille jäähtymään. Ripottele suolaa lämpimien sipsien päälle. Paista, kunnes kaikki kaalinpalat ovat kypsyneet rapeiksi, 1–2 tuntia. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Kiertoilmauunissa sipsit rapeutuvat nopeammin ja voit hyvin paistaa kaksi pellillistä kerrallaan. Myös kaalipalojen koko vaikuttaa paistoaikaan.
- 4.
Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää hienonnettu korianteri, vesi ja suola. Soseuta.
Punakaalisipsit ja avokadodippi
Pikkaisen terveellisemmät sipsit paahdetaan punakaalista. Nopea ja raikas vegaaninen dippi on pullollaan avokadon hyviä rasvoja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | punakaalin lehteä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Avokadodippi | |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1/2 dl | vettä |
| suolaa | |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.
- 2
Irrota kaalinlehdet ja poista paksut lehtiruodit. Revi tai leikkaa kaalinlehdet suupaloiksi. Laita kaalinpalat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Levitä kaalinpalat tasaisesti uunipelleille.
Määrä Ainesosa 8 kpl punakaalin lehteä 2 rkl öljyä - 3
Paista sipsejä uunissa ensin 20 minuuttia. Käännä sitten palat. Jatka paistamista ja tarkista kypsyys noin 10 minuutin välein. Sitä mukaa kuin sipsit rapeutuvat, ota ne pois uunista ja levitä ritilälle tai talouspaperille jäähtymään. Ripottele suolaa lämpimien sipsien päälle. Paista, kunnes kaikki kaalinpalat ovat kypsyneet rapeiksi, 1–2 tuntia. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Kiertoilmauunissa sipsit rapeutuvat nopeammin ja voit hyvin paistaa kaksi pellillistä kerrallaan. Myös kaalipalojen koko vaikuttaa paistoaikaan.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa - 4
Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää hienonnettu korianteri, vesi ja suola. Soseuta.
Määrä Ainesosa 1 kpl avokado 1 kpl sitruunan mehu 1 kpl ruukku korianteria 1/2 dl vettä suolaa
Ravintosisältö
142
Energiaa kcal
594
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
142
Energiaa kcal
594
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 dl Vettä, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























