Punakaalisipsit ja avokadodippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punakaalisipsit ja avokadodippi
Play

Punakaalisipsit ja avokadodippi

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pikkaisen terveellisemmät sipsit paahdetaan punakaalista. Nopea ja raikas vegaaninen dippi on pullollaan avokadon hyviä rasvoja.

Ainekset

8 kpl
Punakaalin lehteä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa

avokadodippi

1 kpl
Avokado
1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Vettä
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä.

2

Irrota kaalinlehdet ja poista paksut lehtiruodit. Revi tai leikkaa kaalinlehdet suupaloiksi. Laita kaalinpalat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Levitä kaalinpalat tasaisesti uunipelleille.

8 kpl
Punakaalin lehteä
2 rkl
Öljyä
3

Paista sipsejä uunissa ensin 20 minuuttia. Käännä sitten palat. Jatka paistamista ja tarkista kypsyys noin 10 minuutin välein. Sitä mukaa kuin sipsit rapeutuvat, ota ne pois uunista ja levitä ritilälle tai talouspaperille jäähtymään. Ripottele suolaa lämpimien sipsien päälle. Paista, kunnes kaikki kaalinpalat ovat kypsyneet rapeiksi, 1–2 tuntia. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Kiertoilmauunissa sipsit rapeutuvat nopeammin ja voit hyvin paistaa kaksi pellillistä kerrallaan. Myös kaalipalojen koko vaikuttaa paistoaikaan.

1/2 tl
Suolaa
4

Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha kuoresta sauvasekoittimen kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää hienonnettu korianteri, vesi ja suola. Soseuta.

1 kpl
Avokado
1 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Ruukku korianteria
1/2 dl
Vettä
Suolaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

594

142

11,8 g

1,3 g

4,5 g

4,5 g

4,0 g

2,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 dl Vettä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli