Punasipuli-puolukkahilloke - Yhteishyvä

Punasipuli-puolukkahilloke

???
Keitä puolukasta ja punasipulista lisuke juustoille, leikkeleille, riistalle tai vaikka joulupöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Punasipulia
1 rkl
Oliiviöljyä
7 dl
(400 g) puolukkaa
2 - 3 dl
Vettä
2 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää puolukat ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia.

Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lusikoi kuuma hilloke desinfioituun lasitölkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Tarjoa hilloketta juustojen, leikkeleiden, riista-, lammas- ja maksaruokien kanssa.

Vinkki: Puhdista purkit keittämällä ne runsaassa vedessä tai pidä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Muista desinfioida myös kannet.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja213 g213 g
Proteiinia4 g4 g
Rasvaa17 g17 g
Kuituja13 g13 g
Energiaa kj4442 4442
Energiaa kcal1060 1060

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja213 g213 g
Proteiinia4 g4 g
Rasvaa17 g17 g
Kuituja13 g13 g
Energiaa kj4442 4442
Energiaa kcal1060 1060

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.