Punasipuli-puolukkahilloke

arvosana5/5

(1)arvio
6 Desilitraa

30 min

Keitä puolukasta ja punasipulista lisuke juustoille, leikkeleille, riistalle tai sipaise hilloketta vaikka patongille!

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplpunasipulia
1 rkloliiviöljyä
400 gpuolukkaa
2 - 3 dlvettä
2 dlhillosokeria
1/2 dlbalsamiviinietikkaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää puolukat ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplpunasipulia
    1 rkloliiviöljyä
    400 gpuolukkaa
    2 - 3 dlvettä
  2. 2

    Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

    MääräAinesosa
    2 dlhillosokeria
    1/2 dlbalsamiviinietikkaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Lusikoi kuuma hilloke desinfioituun lasitölkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa hilloketta juustojen, leikkeleiden, riista-, lammas- ja maksaruokien kanssa.

Puhdista purkit keittämällä ne runsaassa vedessä tai pidä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Muista desinfioida myös kannet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 3 dl Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä