Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää puolukat ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia.
Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Lusikoi kuuma hilloke desinfioituun lasitölkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.
Tarjoa hilloketta juustojen, leikkeleiden, riista-, lammas- ja maksaruokien kanssa.
Vinkki: Puhdista purkit keittämällä ne runsaassa vedessä tai pidä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Muista desinfioida myös kannet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1060
4442
17,0 g
2,0 g
213,0 g
210,0 g
13,0 g
4,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 3 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli