Punasipuli-puolukkahilloke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punasipuli-puolukkahilloke

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Keitä puolukasta ja punasipulista lisuke juustoille, leikkeleille, riistalle tai vaikka joulupöytään.

Ainekset

4 kpl
Punasipulia
1 rkl
Oliiviöljyä
7 dl
(400 g) puolukkaa
2 - 3 dl
Vettä
2 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää puolukat ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia.

Lisää sokeri, etikka, suola ja pippuri ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lusikoi kuuma hilloke desinfioituun lasitölkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Tarjoa hilloketta juustojen, leikkeleiden, riista-, lammas- ja maksaruokien kanssa.

Vinkki: Puhdista purkit keittämällä ne runsaassa vedessä tai pidä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Muista desinfioida myös kannet.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4442

1060

17,0 g

2,0 g

213,0 g

210,0 g

13,0 g

4,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 3 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli