Raastepihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raastepihvit

Raastepihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvispihvit maistuvat kermaviilikastikkeen kera kevyenä ateriana tai esimerkiksi liha- tai kalaruoan lisäkkeenä. Omena tuo lisämakua raastepihveihin.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Juuriselleriä tai porkkanaa
250 g
Perunoita
1 kpl
Omena
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Munaa
2 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Pippuria
1 tl
Oreganoa
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
Öljyä tai voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta selleri tai porkkanat, perunat ja omena hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi öljytilkassa. Silppua basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä hetki. Kuumenna lettupannulla öljyä tai voita. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Tarjoa pihvien kanssa ruohosipulilla maustettua kermaviiliä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

773

185

3,3 g

0,8 g

28,5 g

6,5 g

4,8 g

7,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1,5 tl Suolaa,

0,25 tl Pippuria,

1 tl Oreganoa,

0,5 kpl Ruukku basilikaa,

Öljyä tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli