Raikas sitruunalimu
15 min (josta 5 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kirpeä sitruunalimonadi on ihana, kevääseen ja kesään sopiva virkistysjuoma. Tiivistettä voi laimentaa kuplivalla kivennäisvedellä juuri ennen juomista.
| 2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 l | hiilihapotettua kivennäisvettä |
| sitruunamelissaa | |
| jääpaloja | |
- 1.
Pese sitruunat hyvin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Leikkaa sitruunoista kuorimaveitsellä uloin keltainen kuori ja laita kuoret kattilaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia.
- 2.
Purista sitruunoista mehu. Ota kuoret pois liemestä ja lisää sitruunamehu. Pullota tiiviste ja anna jäähtyä. Laimenna tarjoiluvaiheessa kuplivalla kivennäisvedellä ja lisää laseihin jääpaloja ja sitruunamelissaa.
Kirpeä sitruunalimonadi on ihana, kevääseen ja kesään sopiva virkistysjuoma. Tiivistettä voi laimentaa kuplivalla kivennäisvedellä juuri ennen juomista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| 1 l | hiilihapotettua kivennäisvettä |
| sitruunamelissaa | |
| jääpaloja | |
Valmistus
- 1
Pese sitruunat hyvin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Leikkaa sitruunoista kuorimaveitsellä uloin keltainen kuori ja laita kuoret kattilaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl sitruunaa (luomu) 2 dl vettä 1 dl sokeria - 2
Purista sitruunoista mehu. Ota kuoret pois liemestä ja lisää sitruunamehu. Pullota tiiviste ja anna jäähtyä. Laimenna tarjoiluvaiheessa kuplivalla kivennäisvedellä ja lisää laseihin jääpaloja ja sitruunamelissaa.
Määrä Ainesosa jääpaloja sitruunamelissaa 1 l hiilihapotettua kivennäisvettä
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























