Raikkaat hölskytysperunat

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tee varhaisperunoista kirpeän raikkaita hölskytysperunoita. Hölskytetyt potut eroavat hyrskyperunoista siinä, että niitä ei ravistella rikki vaan hölskytellään yhtä hellästi kuin mummonkurkkuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita

Liemi

1 kplsipuli
3 rkltuoretta timjamia
1/2 kplsitruuna
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
3/4 tlsuolaa
2 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja anna hieman jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
  2. 2

    Valmista hölskytysliemi. Hienonna timjami. Kuori ja suikaloi sipuli. Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    3 rkltuoretta timjamia
    1 kplsipuli
    1/2 kplsitruuna
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    3/4 tlsuolaa
    2 tlsokeria
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Leikkaa perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halutessasi grillaa viipaleen molempiin puoliin kaunis väri. Hölskytyspotut onnistuvat myös ilman grillausta.

  4. 4

    Laita perunat ja liemi isoon kannelliseen astiaan tai kattilaan ja hölskyttele hellästi 15–20 sekuntia.

Tuunaa hölskytyspotut perunasalaatiksi. Lisää salaattiin esimerkiksi kapriksia, kuutioitua vihreää omenaa ja fetajuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä