Raitajuuri-leipäjuustosalaatti

Nappaa talteen!
Tällä reseptillä kaunis ja värikäs, pikamarinoitu raitajuuri tuo ohralla rikastettuun leipäjuustosalaattiin makua ja silmäniloa.
| 2 dl | täysjyväohraa |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 5 dl | vettä |
| 1 - 2 kpl | raitajuurta |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 3/4 dl | (¾ dl) rypsiöljyä |
| 1/4 dl | (¼ dl) omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | tuoretta timjamia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | (100 g) jääsalaattia |
| 150 g | leipäjuustoa |
| tuoretta timjamia | |
- 1.
- Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 2.
- Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
- 3.
- Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
- 4.
- Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
Raitajuuri-leipäjuustosalaatti
Tällä reseptillä kaunis ja värikäs, pikamarinoitu raitajuuri tuo ohralla rikastettuun leipäjuustosalaattiin makua ja silmäniloa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | täysjyväohraa |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 5 dl | vettä |
| 1 - 2 kpl | raitajuurta |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
Marinadi | |
| 3/4 dl | (¾ dl) rypsiöljyä |
| 1/4 dl | (¼ dl) omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | tuoretta timjamia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | (100 g) jääsalaattia |
| 150 g | leipäjuustoa |
| tuoretta timjamia | |
Valmistus
- 1
- Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl täysjyväohraa - 2
- Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl raitajuurta 3/4 dl (¾ dl) rypsiöljyä 2 tl tuoretta timjamia 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1/4 tl (¼ tl) suolaa 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/4 dl (¼ dl) omenaviinietikkaa - 3
- Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 kpl punasipulia 1 kpl (100 g) jääsalaattia 150 g leipäjuustoa - 4
- Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
Määrä Ainesosa 2 tl tuoretta timjamia
Vinkki: Voit käyttää leipäjuuston tilalla myös edamjuustoa.
Ravintosisältö
444
Energiaa kcal
1861
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
444
Energiaa kcal
1861
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 2 tl Tuoretta timjamia, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























