Raitajuuri-leipäjuustosalaatti
Ainekset
Marinadi
Lisäksi
Valmistus
- Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
- Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
- Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
Vinkki: Voit käyttää leipäjuuston tilalla myös edamjuustoa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
444
1861
26,5 g
6,8 g
36,8 g
10,3 g
5,0 g
11,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
2 tl Tuoretta timjamia,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli