Raitajuuri-leipäjuustosalaatti

Tällä reseptillä kaunis ja värikäs, pikamarinoitu raitajuuri tuo ohralla rikastettuun leipäjuustosalaattiin makua ja silmäniloa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dltäysjyväohraa
1 kplkasvisliemikuutio
5 dlvettä
1 - 2 kplraitajuurta
1 kpl(200 g) herkkusieniä

Marinadi

3/4 dl(¾ dl) rypsiöljyä
1/4 dl(¼ dl) omenaviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 tltuoretta timjamia
1/4 tl(¼ tl) suolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Lisäksi

2 kplporkkanaa
1 kplpunasipulia
1 kpl(100 g) jääsalaattia
150 gleipäjuustoa
tuoretta timjamia

Valmistus

  1. 1
    • Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
    MääräAinesosa
    2 dltäysjyväohraa
  2. 2
    • Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
    MääräAinesosa
    1 - 2 kplraitajuurta
    3/4 dl(¾ dl) rypsiöljyä
    2 tltuoretta timjamia
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1/4 dl(¼ dl) omenaviinietikkaa
  3. 3
    • Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpunasipulia
    1 kpl(100 g) jääsalaattia
    150 gleipäjuustoa
  4. 4
    • Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
    MääräAinesosa
    2 tltuoretta timjamia

Vinkki: Voit käyttää leipäjuuston tilalla myös edamjuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 2 tl Tuoretta timjamia, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä