Raitajuuri-leipäjuustosalaatti
Annokset
4
Ruokavalio
Tällä reseptillä kaunis ja värikäs, pikamarinoitu raitajuuri tuo ohralla rikastettuun leipäjuustosalaattiin makua ja silmäniloa.
Ainekset
2 dl
Täysjyväohraa
1 kpl
Kasvisliemikuutio
5 dl
Vettä
1 - 2 kpl
Raitajuurta
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
MARINADI
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
1/4 dl
(¼ dl) omenaviinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
150 g
Leipäjuustoa
Tuoretta timjamia
Vinkki: Voit käyttää leipäjuuston tilalla myös edamjuustoa.
Näin teet
1
- Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2 dl
Täysjyväohraa
2
- Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
1 - 2 kpl
Raitajuurta
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
2 tl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/4 dl
(¼ dl) omenaviinietikkaa
3
- Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
150 g
Leipäjuustoa
4
- Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
2 tl
Tuoretta timjamia
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 2.10.2019
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 38 g | 150 g |
Proteiinia | 13 g | 51 g |
Rasvaa | 27 g | 107 g |
Kuituja | 7 g | 26 g |
Energiaa kj | 1912 | 7646 |
Energiaa kcal | 457 | 1826 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä
2 tl Tuoretta timjamia
0,25 tl (¼ tl) suolaa
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Tuoretta timjamia
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 38 g | 150 g |
Proteiinia | 13 g | 51 g |
Rasvaa | 27 g | 107 g |
Kuituja | 7 g | 26 g |
Energiaa kj | 1912 | 7646 |
Energiaa kcal | 457 | 1826 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä
2 tl Tuoretta timjamia
0,25 tl (¼ tl) suolaa
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Tuoretta timjamia
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Anssi Vuohelainen