Raitajuuri-leipäjuustosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raitajuuri-leipäjuustosalaatti resepti

Raitajuuri-leipäjuustosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tällä reseptillä kaunis ja värikäs, pikamarinoitu raitajuuri tuo ohralla rikastettuun leipäjuustosalaattiin makua ja silmäniloa.

Ainekset

2 dl
Täysjyväohraa
1 kpl
Kasvisliemikuutio
5 dl
Vettä
1 - 2 kpl
Raitajuurta
1 kpl
(200 g) herkkusieniä

marinadi

3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
1/4 dl
(¼ dl) omenaviinietikkaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

lisäksi

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
150 g
Leipäjuustoa
Tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Keitä ohra kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2 dl
Täysjyväohraa
2
  • Kuori raitajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten se onnistuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla, mutta myös juustohöylä ja veitsi sopivat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita raitajuuret ja sienet kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada viipaleiden päälle. Sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti viipaleisiin. Anna marinoitua 15–30 minuuttia
1 - 2 kpl
Raitajuurta
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
2 tl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/4 dl
(¼ dl) omenaviinietikkaa
3
  • Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti paloiksi. Kuutioi leipäjuusto.
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(100 g) jääsalaattia
150 g
Leipäjuustoa
4
  • Sekoita ohra, porkkanat, sipulit, salaatit ja leipäjuusto. Siirrä tarjoiluastiaan. Valuta raitajuuri- ja herkkusieniviipaleet, mutta ota marinadi talteen. Laita viipaleet salaatin päälle ja pirskottele marinadia pinnalle. Viimeistele timjamilla.
2 tl
Tuoretta timjamia

Vinkki: Voit käyttää leipäjuuston tilalla myös edamjuustoa.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1912

457

26,8 g

6,8 g

37,5 g

11,3 g

6,5 g

12,8 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

2 tl Tuoretta timjamia,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli