Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Rapsakasta kyssäkaalista ja makeasta omenasta syntyy raikas syksyinen salaatti. Rouskuvan salaatin salaisuus on kasvisten kylmä vesikylpy. Kokonaisuus viimeistellään mehevällä jogurttikastikkeella.

Ainekset

500 g
(2 kpl) kyssäkaalia
2 kpl
omenaa (kotimaista)

JOGURTTIKASTIKE

2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
(1 dl tilliä hienonnettuna)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori kyssäkaalit. Huuhtele omenat. Leikkaa kyssäkaalit ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon kylmään veteen.

500 g
(2 kpl) kyssäkaalia
2 kpl
omenaa (kotimaista)
2

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää halutessasi tilli.

2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
(1 dl tilliä hienonnettuna)
3

Valuta kyssäkaalit ja omenat. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita kastike joukkoon.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

95

399

4,2 g

2,8 g

10,2 g

10,0 g

2,4 g

2,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

(1 dl tilliä hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli