Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
5 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Rapsakasta kyssäkaalista ja makeasta omenasta syntyy raikas syksyinen salaatti. Rouskuvan salaatin salaisuus on kasvisten kylmä vesikylpy. Kokonaisuus viimeistellään mehevällä jogurttikastikkeella.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl) kyssäkaalia
2 kplomenaa (kotimaista)

JOGURTTIKASTIKE

2 dlpaksua jogurttia
1 rklsitruunanmehua
1 tlsinappia
1 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
(1 dl tilliä hienonnettuna)

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori kyssäkaalit. Huuhtele omenat. Leikkaa kyssäkaalit ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon kylmään veteen.

    MääräAinesosa
    500 g(2 kpl) kyssäkaalia
    2 kplomenaa (kotimaista)
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää halutessasi tilli.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua jogurttia
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlsinappia
    1 tlhunajaa
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    (1 dl tilliä hienonnettuna)
  3. 3

    Valuta kyssäkaalit ja omenat. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita kastike joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, (1 dl tilliä hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä