Rapea kyssäkaali-omenasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

Rapea kyssäkaali-omenasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Rapsakasta kyssäkaalista ja makeasta omenasta syntyy raikas syksyinen salaatti. Rouskuvan salaatin salaisuus on kasvisten kylmä vesikylpy. Kokonaisuus viimeistellään mehevällä jogurttikastikkeella.

Ainekset

2 kpl
(n. 500 g) kyssäkaalia
2 kpl
omenaa (kotimaista)

jogurttikastike

2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
(1 dl tilliä hienonnettuna)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori kyssäkaalit. Huuhtele omenat. Leikkaa kyssäkaalit ja omenat ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon kylmään veteen.

2 kpl
(n. 500 g) kyssäkaalia
2 kpl
omenaa (kotimaista)
2

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää halutessasi tilli.

2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
(1 dl tilliä hienonnettuna)
3

Valuta kyssäkaalit ja omenat. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita kastike joukkoon.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 22.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

388

93

4,2 g

2,6 g

9,8 g

9,6 g

2,4 g

1,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

(1 dl tilliä hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli