Rapeat kalatacot
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Olisiko tänään tacopäivä? Herkulliset kalatacot täytetään raikkaalla punakaalilla, täyteläisellä guacamolella ja rapeaksi paistetulla turskalla. Kokonaisuuden kruunaa ranskankerma ja chilimajoneesi.
| Pikamarinoitu punakaali | |
|---|---|
| 150 g | punakaalia |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | hunajaa |
| Guacamole | |
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | limenmehua |
| Paistettu turska | |
| 300 g | turskafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 - 2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
| 3 - 4 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 12 kpl | (1 pkt) tacokuoria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| chilimajoneesia | |
- 1.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- 2.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
- 3.
Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.
- 4.
Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.
Rapeat kalatacot
arvosana4/5
Noin 2 tuntia
Olisiko tänään tacopäivä? Herkulliset kalatacot täytetään raikkaalla punakaalilla, täyteläisellä guacamolella ja rapeaksi paistetulla turskalla. Kokonaisuuden kruunaa ranskankerma ja chilimajoneesi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pikamarinoitu punakaali | |
| 150 g | punakaalia |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | hunajaa |
Guacamole | |
| 2 kpl | kypsää avokadoa |
| 1 kpl | tomaatti |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | limenmehua |
Paistettu turska | |
| 300 g | turskafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 - 2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 3 - 4 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 12 kpl | (1 pkt) tacokuoria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| chilimajoneesia | |
Valmistus
- 1
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 150 g punakaalia 1 rkl limenmehua 1 tl hunajaa - 2
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 2 kpl kypsää avokadoa 1 kpl tomaatti 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku korianteria 2 rkl limenmehua - 3
Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 300 g turskafileetä 2 kpl kananmunaa 3/4 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 1/2 - 2 dl korppujauhoja 3 - 4 rkl rypsiöljyä - 4
Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 12 kpl (1 pkt) tacokuoria 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) chilimajoneesia
Vinkki: Tulisen ruoan ystävä voi lisätä guacamoleen chiliä.
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1013
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: chilimajoneesia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























