Rapeat kalatacot

arvosana4/5

(1)arvio
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Olisiko tänään tacopäivä? Herkulliset kalatacot täytetään raikkaalla punakaalilla, täyteläisellä guacamolella ja rapeaksi paistetulla turskalla. Kokonaisuuden kruunaa ranskankerma ja chilimajoneesi.

Ainekset

MääräAinesosa

Pikamarinoitu punakaali

150 gpunakaalia
1 rkllimenmehua
1 tlhunajaa

Guacamole

2 kplkypsää avokadoa
1 kpltomaatti
1 kplpunasipuli
1 kplruukku korianteria
2 rkllimenmehua

Paistettu turska

300 gturskafileetä
2 kplkananmunaa
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 1/2 - 2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

3 - 4 rklrypsiöljyä

Lisäksi

12 kpl (1 pkt) tacokuoria
150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
chilimajoneesia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    150 gpunakaalia
    1 rkllimenmehua
    1 tlhunajaa
  2. 2

    Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    2 kplkypsää avokadoa
    1 kpltomaatti
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku korianteria
    2 rkllimenmehua
  3. 3

    Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    300 gturskafileetä
    2 kplkananmunaa
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 1/2 - 2 dlkorppujauhoja
    3 - 4 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    12 kpl (1 pkt) tacokuoria
    150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    chilimajoneesia

Vinkki: Tulisen ruoan ystävä voi lisätä guacamoleen chiliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: chilimajoneesia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
17.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä