Rapeat kalatacot
Ainekset
Pikamarinoitu punakaali
Guacamole
Paistettu turska
Paistamiseen
Lisäksi
Valmistus
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.
Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.
Vinkki: Tulisen ruoan ystävä voi lisätä guacamoleen chiliä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1013
14,8 g
3,5 g
17,1 g
2,0 g
2,2 g
8,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
chilimajoneesia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli