Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.
Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.
Vinkki: Tulisen ruoan ystävä voi lisätä guacamoleen chiliä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
758
181
11,2 g
2,3 g
11,1 g
1,9 g
1,9 g
7,9 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku korianteria,
12 kpl (1 pkt) tacokuoria ,
chilimajoneesia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli