Rapeat kalatacot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat kalatacot

Rapeat kalatacot

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Olisiko tänään tacopäivä? Herkulliset kalatacot täytetään raikkaalla punakaalilla, täyteläisellä guacamolella ja rapeaksi paistetulla turskalla. Kokonaisuuden kruunaa ranskankerma ja chilimajoneesi.

Ainekset

pikamarinoitu punakaali

150 g
punakaalia
1 rkl
limenmehua
1 tl
hunajaa

guacamole

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
1 kpl
punasipuli
1
ruukku korianteria
2 rkl
limenmehua

paistettu turska

300 g
turskafileetä
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 1/2 - 2 dl
korppujauhoja

paistamiseen

3 - 4 rkl
rypsiöljyä

lisäksi

12 kpl
(1 pkt) tacokuoria
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
chilimajoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Mausta limenmehulla ja hunajalla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

150 g
punakaalia
1 rkl
limenmehua
1 tl
hunajaa
2

Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi se. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki guacamolen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

2 kpl
kypsää avokadoa
1 kpl
tomaatti
1 kpl
punasipuli
1
ruukku korianteria
2 rkl
limenmehua
3

Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa fileet noin 2−3 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet sekä kolmannelle korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, karista ylimääräinen pois. Pyöräytä sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi, noin 2−3 minuuttia molemmin puolin.

300 g
turskafileetä
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 1/2 - 2 dl
korppujauhoja
3 - 4 rkl
rypsiöljyä
4

Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä punakaalilla, guacamolella ja turskalla. Tarjoa ranskankerman ja chilimajoneesin kanssa.

12 kpl
(1 pkt) tacokuoria
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
chilimajoneesia

Vinkki: Tulisen ruoan ystävä voi lisätä guacamoleen chiliä.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 17.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

758

181

11,2 g

2,3 g

11,1 g

1,9 g

1,9 g

7,9 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria,

12 kpl (1 pkt) tacokuoria ,

chilimajoneesia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli