Rapeat kampelafileet ja nopea tartarkastike
30 min

Nappaa talteen!
Ruisjauhoilla leivitetyt rapeat kampelafileet ja kurkkusalaatista pyöräytetty tartarkastike maistuvat koko perheelle. Voit tarjota kampelafileet vaikkapa raikkaan salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
| 600 g | kampelafileitä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 rkl | margariinia |
| Nopea tartarkastike | |
|---|---|
| 200 g | (1 tlk) kermaviiliä |
| 1 dl | sinappikurkkusalaattia |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Kuivaa kampelafileet tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri. Kuumenna margariini pannulla. Kääntele kampelafileet ruisjauhossa. Kypsennä kerralla niin monta fileetä kuin pannulle mahtuu. Paista muutama minuutti ja käännä fileet. Anna kypsyä kullankeltaiseksi myös toiselta puolelta. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput fileet.
- 2.
Sekoita kermaviili ja kurkkusalaatti. Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoa salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Rapeat kampelafileet ja nopea tartarkastike
arvosana5/5
30 min
Ruisjauhoilla leivitetyt rapeat kampelafileet ja kurkkusalaatista pyöräytetty tartarkastike maistuvat koko perheelle. Voit tarjota kampelafileet vaikkapa raikkaan salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kampelafileitä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 rkl | margariinia |
Nopea tartarkastike | |
| 200 g | (1 tlk) kermaviiliä |
| 1 dl | sinappikurkkusalaattia |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Kuivaa kampelafileet tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri. Kuumenna margariini pannulla. Kääntele kampelafileet ruisjauhossa. Kypsennä kerralla niin monta fileetä kuin pannulle mahtuu. Paista muutama minuutti ja käännä fileet. Anna kypsyä kullankeltaiseksi myös toiselta puolelta. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput fileet.
Määrä Ainesosa 600 g kampelafileitä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 4 rkl margariinia 1 dl ruisjauhoja - 2
Sekoita kermaviili ja kurkkusalaatti. Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoa salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 tlk) kermaviiliä 1 dl sinappikurkkusalaattia 2 rkl hienonnettua tilliä suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Voit kypsentää kampelafileet 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1525
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1525
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























