Rapeat kampelafileet ja nopea tartarkastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Ruisjauhoilla leivitetyt rapeat kampelafileet ja kurkkusalaatista pyöräytetty tartarkastike maistuvat koko perheelle. Voit tarjota kampelafileet vaikkapa raikkaan salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkampelafileitä
1 dlruisjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
4 rklmargariinia

Nopea tartarkastike

200 g(1 tlk) kermaviiliä
1 dlsinappikurkkusalaattia
2 rklhienonnettua tilliä
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa kampelafileet tarvittaessa talouspaperilla. Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri. Kuumenna margariini pannulla. Kääntele kampelafileet ruisjauhossa. Kypsennä kerralla niin monta fileetä kuin pannulle mahtuu. Paista muutama minuutti ja käännä fileet. Anna kypsyä kullankeltaiseksi myös toiselta puolelta. Huuhtele ja kuivaa pannu ja paista loput fileet.

    MääräAinesosa
    600 gkampelafileitä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    4 rklmargariinia
    1 dlruisjauhoja
  2. 2

    Sekoita kermaviili ja kurkkusalaatti. Hienonna tilli ja sekoita se kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoa salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 tlk) kermaviiliä
    1 dlsinappikurkkusalaattia
    2 rklhienonnettua tilliä
    suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit kypsentää kampelafileet 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
11.8.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä