Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunavalkuaista |
| 2 tl | vettä |
| 2 dl | raastettua parmesaania |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| Raikas ranskankermadippi | |
|---|---|
| 1 kpl | ranskankermaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä jauhettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.
- 3.
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.
- 4.
Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.
- 5.
Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.
- 6.
Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.
Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi
arvosana5/5
30 min (josta 10 min aktiivista)
Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunavalkuaista |
| 2 tl | vettä |
| 2 dl | raastettua parmesaania |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | suolaa |
Raikas ranskankermadippi | |
| 1 kpl | ranskankermaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä jauhettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl ranskankermaa 1 kpl sitruunan mehu 2 tl hunajaa 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna 1/2 tl suolaa - 2
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä - 3
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 2 rkl vehnäjauhoja - 4
Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunavalkuaista 2 tl vettä 2 dl raastettua parmesaania 1 dl korppujauhoja 2 tl kuivattua timjamia 1 tl suolaa - 5
Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.
- 6
Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.
Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Raastettua parmesaania, 2 tl Kuivattua timjamia, 1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























