Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.

Ainekset

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunavalkuaista
2 tl
Vettä
2 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa

raikas ranskankermadippi

1 kpl
Ranskankermaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Hunajaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.

Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

695

166

8,0 g

3,3 g

17,8 g

5,0 g

1,0 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vettä,

2 dl Raastettua parmesaania,

2 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Suolaa,

1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli