Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.
Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.
Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.
Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.
Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
695
166
8,0 g
3,3 g
17,8 g
5,0 g
1,0 g
4,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vettä,
2 dl Raastettua parmesaania,
2 tl Kuivattua timjamia,
1 tl Suolaa,
1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli