Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

timer-icon30 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.

Ainekset

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunavalkuaista
2 tl
Vettä
2 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa

Raikas ranskankermadippi

1 kpl
Ranskankermaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Hunajaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
Ranskankermaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Hunajaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl
Suolaa
2

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

1 rkl
Öljyä
3

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Vehnäjauhoja
4

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

2 kpl
Kananmunavalkuaista
2 tl
Vettä
2 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
5

Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

6

Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.

Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 5.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

166

696

8,0 g

3,3 g

17,8 g

5,0 g

1,0 g

4,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Raastettua parmesaania,

2 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli