Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi - Yhteishyvä

Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

???
Annokset
4
Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.
Jaa Somessa

Ainekset

1 rkl
Öljyä
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunavalkuaista
2 tl
Vettä
2 dl
Raastettua parmesaania
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa

RAIKAS RANSKANKERMADIPPI

1 kpl
Ranskankermaa
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Hunajaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä jauhettuna
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.

Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g71 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa8 g32 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj695 2781
Energiaa kcal166 664

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vettä

  • 2 dl Raastettua parmesaania

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g71 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa8 g32 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj695 2781
Energiaa kcal166 664

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vettä

  • 2 dl Raastettua parmesaania

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.