Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 rklöljyä
1 kplkesäkurpitsa
2 rklvehnäjauhoja
2 kplkananmunavalkuaista
2 tlvettä
2 dlraastettua parmesaania
1 dlkorppujauhoja
2 tlkuivattua timjamia
1 tlsuolaa

Raikas ranskankermadippi

1 kplranskankermaa
1 kplsitruunan mehu
2 tlhunajaa
1 tlfenkolinsiemeniä jauhettuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplranskankermaa
    1 kplsitruunan mehu
    2 tlhunajaa
    1 tlfenkolinsiemeniä jauhettuna
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
  3. 3

    Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    2 rklvehnäjauhoja
  4. 4

    Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunavalkuaista
    2 tlvettä
    2 dlraastettua parmesaania
    1 dlkorppujauhoja
    2 tlkuivattua timjamia
    1 tlsuolaa
  5. 5

    Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

  6. 6

    Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.

Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Raastettua parmesaania, 2 tl Kuivattua timjamia, 1 tl Fenkolinsiemeniä jauhettuna, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä