Rapeat perunat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Älyttömän rapeat (sisältä silkkiset) perunat – kokeile helppoa kahden vaiheen tekniikkaa

Rapeat perunat

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Päältä rapeat ja sisältä silkkisen pehmeät perunat valmistuvat kahden vaiheen tekniikalla. Silkkinen sisus syntyy keittämällä perunat reilusti suolatussa ja soodalla terästetyssä vedessä. Uunipaisto antaa perunoille rapean pinnan.

Ainekset

1 1/2 kg
perunoita (kiinteä lajike)
2 l
vettä
2 rkl
suolaa
1/2 tl
ruokasoodaa

lisäksi

1/2 dl
oliiviöljyä tai maustettua öljyä esim. valkosipuliöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.

1 1/2 kg
perunoita (kiinteä lajike)
2 l
vettä
2 rkl
suolaa
1/2 tl
ruokasoodaa
2

Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.

1/2 dl
oliiviöljyä tai maustettua öljyä esim. valkosipuliöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.10.2020
Muokattu: 30.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.