Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, sooda ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee perunan mutta saa vielä vähän vastusta.
Kaada perunat varovasti lävikköön, valuta keitinvesi ja anna höyryn haihtua kokonaan. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kunnolla kullanruskeita ja reunoiltaan vähän tummia.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.