Rapeat rosmariiniuuniperunat

Arvostele resepti
4 Kappaletta

15 min

Sitruuna ja rosmariini tuovat välimerellistä makua uuniperunoille. Rapeat rosmariiniuuniperunat maistuvat lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplperunaa
1 tlsormisuolaa
1 tlrosmariinia
3 rkloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan mehu

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja keitä kuorineen täysin kypsiksi 20–25 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Nosta perunat uunivuokaan. Paina perunat esim. perunanuijalla littanoiksi. Ripottele perunoille sormisuolaa, rosmariinia ja valuta päälle öljyä. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Pirskota lämpimien perunoiden päälle sitruunamehua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Sormisuolaa, 1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä