Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat rosmariiniuuniperunat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Sitruuna ja rosmariini tuovat välimerellistä makua uuniperunoille. Rapeat rosmariiniuuniperunat maistuvat lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

8 kpl
Perunaa
1 tl
Sormisuolaa
1 tl
Rosmariinia
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä kuorineen täysin kypsiksi 20–25 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Nosta perunat uunivuokaan. Paina perunat esim. perunanuijalla littanoiksi. Ripottele perunoille sormisuolaa, rosmariinia ja valuta päälle öljyä. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Pirskota lämpimien perunoiden päälle sitruunamehua.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

180

754

10,5 g

1,5 g

18,5 g

0,8 g

1,3 g

2,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Sormisuolaa,

1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli