Pese perunat ja keitä kuorineen täysin kypsiksi 20–25 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Nosta perunat uunivuokaan. Paina perunat esim. perunanuijalla littanoiksi. Ripottele perunoille sormisuolaa, rosmariinia ja valuta päälle öljyä. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pirskota lämpimien perunoiden päälle sitruunamehua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
754
10,5 g
1,5 g
18,5 g
0,8 g
1,3 g
2,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Sormisuolaa,
1 tl Rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli