Pese perunat ja keitä kuorineen täysin kypsiksi 20–25 minuuttia. Valuta ja höyrytä kuiviksi. Nosta perunat uunivuokaan. Paina perunat esim. perunanuijalla littanoiksi. Ripottele perunoille sormisuolaa, rosmariinia ja valuta päälle öljyä. Paista perunat rapeiksi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pirskota lämpimien perunoiden päälle sitruunamehua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
754
180
10,5 g
1,5 g
18,5 g
0,8 g
1,3 g
2,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Sormisuolaa,
1 tl Rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli