Riimihärkä ja nobiskastike - Yhteishyvä

Riimihärkä ja nobiskastike

Riimihärkä ja nobiskastike
Annokset
8
Ruokavalio
Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Kuivattua timjamia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi

LISÄKSI

Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja

NOBISKASTIKE

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria
3 dl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli. Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi
2

Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
3 dl
Rypsiöljyä
3

Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.


Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g8 g
Proteiinia13 g106 g
Rasvaa37 g297 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1651 13205
Energiaa kcal394 3155

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Hienoa merisuolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • Tuoretta timjamia

  • Parmesaanilastuja

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g8 g
Proteiinia13 g106 g
Rasvaa37 g297 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1651 13205
Energiaa kcal394 3155

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Hienoa merisuolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Kuivattua timjamia

  • Tuoretta timjamia

  • Parmesaanilastuja

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.