Riimihärkä ja nobiskastike

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan sisäfileetä
1 rklhienoa merisuolaa
1 tlsokeria
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlkuivattua rosmariinia
1 tlkuivattua timjamia
1 - 2 rklkonjakkia, halutessasi

Lisäksi

1/4 kplruukkua timjamia
80 gparmesaanilastuja

Nobiskastike

2 kplkananmunaa
2 rklvalkoviinietikkaa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkldijoninsinappia
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria
3 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli.

    MääräAinesosa
    400 gnaudan sisäfileetä
    1 rklhienoa merisuolaa
    1 tlsokeria
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlkuivattua timjamia
    1 tlkuivattua rosmariinia
    1 - 2 rklkonjakkia, halutessasi
  2. 2

    Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

  3. 3

    Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkldijoninsinappia
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    3 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua timjamia
    80 gparmesaanilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä