Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Riimihärkä ja nobiskastike

Riimihärkä ja nobiskastike

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.

Ainekset

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Kuivattua timjamia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi

lisäksi

Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja

nobiskastike

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria
3 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli.

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi
2

Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

3

Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
3 dl
Rypsiöljyä
4

Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

407

1702

38,8 g

3,9 g

1,4 g

1,0 g

0,1 g

12,5 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua rosmariinia,

Tuoretta timjamia,

Parmesaanilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli