Riimihärkä ja nobiskastike
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.
| 400 g | naudan sisäfileetä |
| 1 rkl | hienoa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 - 2 rkl | konjakkia, halutessasi |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/4 kpl | ruukkua timjamia |
| 80 g | parmesaanilastuja |
| Nobiskastike | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 dl | rypsiöljyä |
- 1.
Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli.
- 2.
Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.
- 3.
Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.
- 4.
Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Riimihärkä ja nobiskastike
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudan sisäfileetä |
| 1 rkl | hienoa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 - 2 rkl | konjakkia, halutessasi |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukkua timjamia |
| 80 g | parmesaanilastuja |
Nobiskastike | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 dl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli.
Määrä Ainesosa 400 g naudan sisäfileetä 1 rkl hienoa merisuolaa 1 tl sokeria 1 tl rouhittua mustapippuria 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rosmariinia 1 - 2 rkl konjakkia, halutessasi - 2
Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.
- 3
Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 rkl valkoviinietikkaa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl dijoninsinappia 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl sokeria 1 tl suolaa 3 dl rypsiöljyä - 4
Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua timjamia 80 g parmesaanilastuja
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























