Riimihärkä ja nobiskastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Riimihärkä ja nobiskastike

Riimihärkä ja nobiskastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Kuivattua timjamia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi

lisäksi

Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja

nobiskastike

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Mustapippuria
3 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli. Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

400 g
Naudan sisäfileetä
1 rkl
Hienoa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1 - 2 rkl
Konjakkia, halutessasi
2

Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Dijoninsinappia
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
3 dl
Rypsiöljyä
3

Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.


Tuoretta timjamia
Parmesaanilastuja
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1651

394

37,1 g

3,1 g

1,0 g

1,0 g

13,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Hienoa merisuolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua rosmariinia,

1 tl Kuivattua timjamia,

Tuoretta timjamia,

Parmesaanilastuja,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli