Riistakäristys | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Riistakäristys ohje

Riistakäristys

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Riistakäristys saa oluesta pehmeyttä, mustaherukasta marjaisuutta ja pekonista makua. Tarjoa perunamuusin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pilko pekonit ja paahda pannulla. Siirrä pekonit pataan, säästä rasva. Halkaise lihapala kahteen osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jäinen liha ja sipulit muutamassa erässä pannulla ja siirrä pataan.

3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
1 kpl
Sipuli
2

Huuhtele pannu oluella ja valuta neste veden kanssa pataan. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna lihojen hautua liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 tl
Suolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1115

267

9,3 g

4,3 g

9,0 g

8,5 g

0,3 g

31,0 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli