Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riistakäristys

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Riistakäristys saa täyteläisyyttä pekonista, pehmeyttä oluesta ja herkullista marjaisuutta mustaherukkahyytelöstä. Tarjoa helppo käristys perunamuusin kanssa.

Ainekset

500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pilko pekonit ja paahda pannulla. Siirrä pekonit pataan, säästä rasva. Halkaise lihapala kahteen osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jäinen liha ja sipulit muutamassa erässä pannulla ja siirrä pataan.

500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
2

Huuhtele pannu oluella ja valuta neste veden kanssa pataan. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna lihojen hautua liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 tl
Suolaa
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|
Muokattu: 14.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1119

9,3 g

4,3 g

9,0 g

8,5 g

0,3 g

31,0 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli