Riistakäristys

arvosana4/5

(9)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Riistakäristys saa mehevyyttä ja makua pekonista. Tumma olut antaa liemelle syvyyttä. Tarjoa käristys perinteiseen tapaan perunamuusin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
480 g(2 pkt) käristyslihaa (pakaste)
150 gpekonia
1 kplsipuli
330 ml(1 tlk) tummaa olutta
2 dlvettä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Ota käristysliha sulamaan noin tunti etukäteen.

    MääräAinesosa
    480 g(2 pkt) käristyslihaa (pakaste)
  2. 2

    Kuori ja pilko sipuli, pilko pekoni.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    150 gpekonia
  3. 3

    Ruskista pekoni padassa ja siirrä kulhoon, jätä pekonin rasva pataan. Ruskista sipuli padassa, siirrä kulhoon.

  4. 4

    Ruskista kohmeinen käristysliha padassa pienissä erissä. Hajota liha pieniksi paloiksi.

  5. 5

    Kaada olut ja vesi pataan, kiehauta. Lisää pippuri, suola sekä lihat ja sipuli. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    330 ml(1 tlk) tummaa olutta
    2 dlvettä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  6. 6

    Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.7.2018
|
Päivitetty: 10.10.2025

Samankaltaisia reseptejä