Riistakäristys
Useita tunteja
4 Annosta
Riistakäristys saa täyteläisyyttä pekonista, pehmeyttä oluesta ja herkullista marjaisuutta mustaherukkahyytelöstä. Tarjoa helppo käristys perunamuusin kanssa.
Ainekset
Valmistus
1
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pilko pekonit ja paahda pannulla. Siirrä pekonit pataan, säästä rasva. Halkaise lihapala kahteen osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jäinen liha ja sipulit muutamassa erässä pannulla ja siirrä pataan.
500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
2
Huuhtele pannu oluella ja valuta neste veden kanssa pataan. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna lihojen hautua liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 tl
Suolaa
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
|Muokattu: 14.3.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1119
9,3 g
4,3 g
9,0 g
8,5 g
0,3 g
31,0 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli