Riistakäristys - Yhteishyvä

Riistakäristys

Riistakäristys ohje
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Riistakäristys saa oluesta pehmeyttä, mustaherukasta marjaisuutta ja pekonista makua. Tarjoa perunamuusin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pilko pekonit ja paahda pannulla. Siirrä pekonit pataan, säästä rasva. Halkaise lihapala kahteen osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jäinen liha ja sipulit muutamassa erässä pannulla ja siirrä pataan.

3 - 4 kpl
Pekoniviipaletta
500 g
Riistakäristyslihaa (pakaste)
1 kpl
Sipuli
2

Huuhtele pannu oluella ja valuta neste veden kanssa pataan. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna lihojen hautua liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

1 kpl
(33 cl) olutta
2 dl
Vettä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 tl
Suolaa
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 11.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia31 g124 g
Rasvaa9 g37 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1115 4461
Energiaa kcal267 1066

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia31 g124 g
Rasvaa9 g37 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1115 4461
Energiaa kcal267 1066

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.