Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu itse tehty marinadikastike antaa lihalle herkullisen maun.
| 600 g | naudan ulko- tai sisäfileetä |
| Marinadi | |
|---|---|
| 3 dl | punaviiniä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (iso) sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | kokonaista mustapippuria |
| Sienisalaatti | |
| 1 kpl | pieni salottisipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 120 g | smetanaa (1prk) |
| 1 rkl | täysmajoneesia |
| 1 tl | raastettua piparjuurta |
| 1 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 8 dl | tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna |
| 1 rkl | öljyä |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.
Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.
Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.
Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.
Tarjoa saslikit sienisalaatin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu itse tehty marinadikastike antaa lihalle herkullisen maun.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | naudan ulko- tai sisäfileetä |
Marinadi | |
| 3 dl | punaviiniä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (iso) sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | kokonaista mustapippuria |
Sienisalaatti | |
| 1 kpl | pieni salottisipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 120 g | smetanaa (1prk) |
| 1 rkl | täysmajoneesia |
| 1 tl | raastettua piparjuurta |
| 1 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 8 dl | tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna |
| 1 rkl | öljyä |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (iso) sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 dl | punaviiniä |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 3 kpl | rosmariinin oksaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 kpl | kokonaista mustapippuria |
| 600 g | naudan ulko- tai sisäfileetä |
Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.
Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.
Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni salottisipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| sormisuolaa | |
| mustapippuria myllystä | |
| 120 g | smetanaa (1prk) |
| 1 rkl | täysmajoneesia |
| 1 tl | raastettua piparjuurta |
| 1 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 8 dl | tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna |
| 1 rkl | öljyä |
Tarjoa saslikit sienisalaatin kanssa.
657
Energiaa kcal
2753
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
657
Energiaa kcal
2753
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruunan mehu, 3 kpl rosmariinin oksaa, 2 kpl laakerinlehteä, 1 tl raastettua piparjuurta, sormisuolaa, mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli