Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti, täydellistä!

Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu itse tehty marinadikastike antaa lihalle herkullisen maun.

Ainekset

600 g
naudan ulko- tai sisäfileetä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

marinadi

3 dl
punaviiniä
1 dl
rypsiöljyä
1
iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
3
oksaa rosmariinia
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
kokonaista mustapippuria

sienisalaatti

1 kpl
pieni salottisipuli
1 rkl
sitruunamehua
120 g
smetanaa (1prk)
1 rkl
täysmajoneesia
1 tl
raastettua piparjuurta
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl
tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl
öljyä

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.

Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä. Tarjoa sienisalaatin kanssa.

3 dl
punaviiniä
1 dl
rypsiöljyä
1
iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 kpl
laakerinlehteä
3
oksaa rosmariinia
1 sitruunan mehu
10 kpl
kokonaista mustapippuria
600 g
naudan ulko- tai sisäfileetä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
2

Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.

Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.

Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.

1 kpl
pieni salottisipuli
1 rkl
sitruunamehua
120 g
smetanaa (1prk)
1 rkl
täysmajoneesia
1 tl
raastettua piparjuurta
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl
tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl
öljyä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 28.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1745

417

39,5 g

10,0 g

2,3 g

1,3 g

0,8 g

1,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g naudan ulko- tai sisäfileetä,

sormisuolaa, mustapippuria myllystä,

iso sipuli,

1 valkosipulinkynsi,

1 sitruunan mehu,

oksaa rosmariinia,

2 kpl laakerinlehteä,

1 kpl pieni salottisipuli,

1 tl raastettua piparjuurta,

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa,

8 dl tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli