Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti, täydellistä!
Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti, täydellistä!
Yhteistyössä

Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu itse tehty marinadikastike antaa lihalle herkullisen maun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnaudan ulko- tai sisäfileetä

Marinadi

3 dlpunaviiniä
1 dlrypsiöljyä
1 kpl(iso) sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsitruunan mehu
3 kplrosmariinin oksaa
2 kpllaakerinlehteä
10 kplkokonaista mustapippuria

Sienisalaatti

1 kplpieni salottisipuli
1 rklsitruunamehua
120 gsmetanaa (1prk)
1 rkltäysmajoneesia
1 tlraastettua piparjuurta
1 rklhienonnettua lehtipersiljaa
8 dltatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rklöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.

    MääräAinesosa
    1 kpl(iso) sipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 dlpunaviiniä
    1 dlrypsiöljyä
    1 kplsitruunan mehu
    3 kplrosmariinin oksaa
    2 kpllaakerinlehteä
    10 kplkokonaista mustapippuria
    600 gnaudan ulko- tai sisäfileetä
  2. 2

    Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä.

  3. 3

    Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.

    Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.

    Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni salottisipuli
    1 rklsitruunamehua
    sormisuolaa
    mustapippuria myllystä
    120 gsmetanaa (1prk)
    1 rkltäysmajoneesia
    1 tlraastettua piparjuurta
    1 rklhienonnettua lehtipersiljaa
    8 dltatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
    1 rklöljyä
  4. 4

    Tarjoa saslikit sienisalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruunan mehu, 3 kpl rosmariinin oksaa, 2 kpl laakerinlehteä, 1 tl raastettua piparjuurta, sormisuolaa, mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä