Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu itse tehty marinadikastike antaa lihalle herkullisen maun.

Ainekset

600 g
naudan ulko- tai sisäfileetä

Marinadi

3 dl
punaviiniä
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
(iso) sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
3 kpl
rosmariinin oksaa
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
kokonaista mustapippuria

Sienisalaatti

1 kpl
pieni salottisipuli
1 rkl
sitruunamehua
120 g
smetanaa (1prk)
1 rkl
täysmajoneesia
1 tl
raastettua piparjuurta
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl
tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl
öljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.

1 kpl
(iso) sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 dl
punaviiniä
1 dl
rypsiöljyä
1 kpl
sitruunan mehu
3 kpl
rosmariinin oksaa
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
kokonaista mustapippuria
600 g
naudan ulko- tai sisäfileetä
2

Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä.

3

Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.

Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.

Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.

1 kpl
pieni salottisipuli
1 rkl
sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
120 g
smetanaa (1prk)
1 rkl
täysmajoneesia
1 tl
raastettua piparjuurta
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl
tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl
öljyä
4

Tarjoa saslikit sienisalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

652

2729

47,5 g

12,5 g

4,0 g

2,8 g

3,8 g

37,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl sitruunan mehu,

3 kpl rosmariinin oksaa,

2 kpl laakerinlehteä,

1 tl raastettua piparjuurta,

sormisuolaa,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli