Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.
Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä. Tarjoa sienisalaatin kanssa.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.
Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.
Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1745
417
39,5 g
10,0 g
2,3 g
1,3 g
0,8 g
1,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g naudan ulko- tai sisäfileetä,
sormisuolaa, mustapippuria myllystä,
iso sipuli,
1 valkosipulinkynsi,
1 sitruunan mehu,
oksaa rosmariinia,
2 kpl laakerinlehteä,
1 kpl pieni salottisipuli,
1 tl raastettua piparjuurta,
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa,
8 dl tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli