Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina löystyy kohotessaan. Muotoile taikina pyöreäksi nostelemalla reunoja leivän päälle. Anna levätä peitettynä 1/2 tuntia. Pane 3 litran vetoinen pata tai kattila kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kumoa taikina tai nosta paperin päällä pataan, pane kansi päälle. Tee halutessasi leivän pintaan viiltoja. Ripottele pinnalle rosmariini ja suola. Paista 30 minuuttia kannen alla ja ilman kantta 15 minuuttia. Nosta leipä padasta jäähtymään.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
643
154
0,9 g
0,1 g
30,0 g
0,7 g
1,9 g
5,1 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivahiivaa,
2 tl Suolaa,
0,5 tl Rosmariinia,
4 dl Vettä,
0,5 tl Rosmariinia,
0,5 tl Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli