Rosmariinipataleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rosmariinipataleipä

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Pataleivän tekeminen on helppoa, mutta vaatii aikaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata missään vaiheessa.

Ainekset

3 1/2 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kuivahiivaa
2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rosmariinia
4 dl
Vettä

pinnalle

1/2 tl
Rosmariinia
1/2 tl
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina löystyy kohotessaan. Muotoile taikina pyöreäksi nostelemalla reunoja leivän päälle. Anna levätä peitettynä 1/2 tuntia. Pane 3 litran vetoinen pata tai kattila kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kumoa taikina tai nosta paperin päällä pataan, pane kansi päälle. Tee halutessasi leivän pintaan viiltoja. Ripottele pinnalle rosmariini ja suola. Paista 30 minuuttia kannen alla ja ilman kantta 15 minuuttia. Nosta leipä padasta jäähtymään.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

643

154

0,9 g

0,1 g

30,0 g

0,7 g

1,9 g

5,1 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivahiivaa,

2 tl Suolaa,

0,5 tl Rosmariinia,

4 dl Vettä,

0,5 tl Rosmariinia,

0,5 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli