Rosmariinipataleipä

arvosana4/5

(3)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Pataleivän tekeminen on helppoa, mutta vaatii aikaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata missään vaiheessa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlhiivaleipävehnäjauhoja
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlkuivahiivaa
2 tlsuolaa
1/2 tlrosmariinia
4 dlvettä

Pinnalle

1/2 tlrosmariinia
1/2 tlhiutalesuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlkuivahiivaa
    2 tlsuolaa
    1/2 tlrosmariinia
    4 dlvettä
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina löystyy kohotessaan. Muotoile taikina pyöreäksi nostelemalla reunoja leivän päälle. Anna levätä peitettynä 1/2 tuntia. Pane sillä välin 3 litran vetoinen pata tai kattila kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

  3. 3

    Kumoa taikina tai nosta paperin päällä pataan, pane kansi päälle. Tee halutessasi leivän pintaan viiltoja. Ripottele pinnalle rosmariini ja suola. Paista 30 minuuttia kannen alla ja ilman kantta 15 minuuttia. Nosta leipä padasta jäähtymään.

    MääräAinesosa
    1/2 tlrosmariinia
    1/2 tlhiutalesuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä