Rucola-perunasalaatti

Nappaa talteen!
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 1/2 rkl | kapriksia |
| 25 g | rucolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Keitä perunat kuorineen edellisenä päivänä. Kuori ja paloittele perunat. Raasta joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää kaprikset, hienonnettu rucola, öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kiinteitä perunoita |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 1 1/2 rkl | kapriksia |
| 25 g | rucolaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Keitä perunat kuorineen edellisenä päivänä. Kuori ja paloittele perunat. Raasta joukkoon pestyn sitruunan raastettu kuori. Lisää kaprikset, hienonnettu rucola, öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ravintosisältö
149
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
149
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, 1,5 rkl Kapriksia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























